tirsdag 31. oktober 2017

Gi så det svir!

Her om dagen kom jeg til å tenke på en gammel låt, og ikke minst den tilhørende videoen. Låta er faktisk tretti år gammel, det er snakk om Satelite med det amerikanske bandet The Hooters. Det som fikk meg til å tenke på denne gamle låta, var denne artikkelen om den kristne tv-kanalen Visjon Norge. Her kan man lese at tv-kanalen presenterte en liste over diverse velsignelser man kan kjøpe seg, med priser fra 1500 til 50.000 kroner.

Det var for så vidt ikke overraskende, de fleste har vel fått med seg hvor gjennomført usmakelig denne tv-kanalen er. Den som ikke helt har fått det med seg, kan se denne videoen med noen små smakebiter av hva som foregår.Jeg har skrevet flere bloggposter om mine opplevelser med pinsevennene i barndommen, foreldrene mine tilhørte jo der, og jeg ble høyst motvillig slept med på en del møter og tvangssendt på søndagsskole. Dette tok slutt da jeg ble gammel nok til å protestere tilstrekkelig høylytt. Selv om jeg hørte mye tull der, er dette betydelig verre. Penger var ikke et tema på samme måte som det er i Visjon Norge. Og selv om det var lett å forstå at pinsevennene syntes alle som ikke var som dem var veldig dumme, så ble det ikke uttalt så til de grader i klartekst som det Jan Hanvold driver med. Han er så vulgær og vemmelig at…, vel, hva skal man si uten å bli altfor ufin? Videoen over sier vel det meste. Dessuten må jeg si at jeg har svært liten sans for politikere som står fram og støtter Visjon Norge.

Vel, her er Satelite med The Hooters, låta svinger fremdeles og videoen virker påfallende aktuell.

7 kommentarer:

 1. Jeg har aldri koblet Hooters og Hanvold, men der kan man se!

  Han har funnet sitt talerør i ukeavisen ”Norge i dag”, som jeg får som takk for å bære ut søppel for en nabo som er abonnent.

  Alltid interessant å lese, stoffet er rettet til en gruppe som lever i en litt annen dimensjon. Her skrives det med innlevelse om hvor Jesu gjenkomst vil finne sted.

  Én leser skrev over en hel side hvorfor dette kom til å skje ”i luftrommet over Jerusalem”. (For så vidt en fornuftig konklusjon ut fra foreliggende kildemateriale. Jeg har tatt religionshistorie!)

  Mitt eneste møte med pinsebevegelsen var mens jeg studerte. En veldig hyggelig studievenninne gikk i pinsemenigheten. (Trolig har hun studiet å takke for at hun senere gikk andre veier.)

  Sammen var vi faktisk på et møte da jeg besøkte henne i Trondheim, der et par (Janne og Kjell? Dama het iallfall Janne og snakket en grusom østlandsdialekt) ville av sted i bil og misjonere.

  Janne sprang frem og tilbake på scenen og regelrett skrek på penger til dette.

  Jeg ble helt lamslått, var vant til å betale selv om jeg ville noe. Men her var det folk som skulle ha andre til å punge ut for moroa de planla.

  De mente seg til og med BERETTIGET til andres penger - for dette måtte jo være Guds vilje.

  I så fall hadde det vel ordnet seg på annen måte? Vi får tro Gud har såpass makt.

  Iallfall ga ikke jeg så mye som en femtiøring. Jeg ble helt kvalm av at dama fikk øye på noen hun antok var skoleungdom, og da forlangte hun busspengene deres, for det måtte være helt greit å gå hjem når man visste at man hadde gitt pengene til misjonering. (Hun spurte ikke hvor langt unna de bodde.)

  Hele dama var bare anti-misjon for meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. "Norge i dag", har jeg hørt om, etter hva jeg har skjønt er det noe av det mest ekstreme som gis ut på kristenfronten her i landet.

   Studievenninnen din kan sikkert takke studiet for at kom på bedre tanker. Jeg kan huske jeg hørte pinsevenner si at ungdom helst ikke burde studere, da det kunne føre til at de mistet sin "barnetro".

   Det er merkelig hvordan denne allmektige guden ser ut til å være i konstant pengemangel. Skulle jeg gått på et pengetiggemøte, skulle jeg tatt med gamle irske pund som jeg har liggende et sted, så kunne de fått dem. Gyldige penger får de i hvert fall ikke fra meg.

   Slett
  2. Jehovas venner føler seg veldig truet av utdannelse. Ikke tenke selv, ikke stille spørsmål!

   Ungdom bør gå rett ut i arbeid og bidra - med penger, ikke med egne tanker! Så pinsebevegelsen er nok mye det samme.

   Det beste jeg kan si om "Norge i dag" er at de trykker bidrag fra Israel - arkeologiske utgravninger, nyvinninger innen vitenskap. Det er interessant lesning. Der er det total taushet i norsk presse ellers, en form for boikott som ikke ligner noen ting.

   Slett
  3. Jeg tror nok Jehovas vitner er enda noen hakk verre enn pinsevennene. Jeg så engang en dansk film på Netflix, mener å huske den het "To verdener", handlet om en ung jente hvor hele familien var Jehovas vitner. Det var mildt sagt ille, men så ille er det nok.

   Slett
  4. Hei, besteforeldrene mine hadde en bekjent som meldte seg ut av Jehovas vitner. Det var et slikt brudd på deres retningslinjer at han opplevde å få stuevinduet knust av en murstein. Det ble politisak av det, og da skjedde det ikke mer. Men i en småby var det selvsagt tøft å være utbryter.

   Jeg har aldri hørt at pinsevenner tyr til sånne virkemidler.

   Derimot fikk jeg nå i uken vite av en kompis at arbeidsplassen hans hadde nedlagt forbud mot JULEBORD.

   Joda, de fikk gjerne ha en samling med mat og drikke før jul; men ordet "julebord" måtte ikke brukes, for "noen kunne føle seg krenket".

   De ansatte ble både oppgitt og provosert, og spurte hvem det var som følte seg krenket. Nei, ingen spesielt, men ledelsen ville ikke risikere at det kom ut at man hadde julebord på denne arbeidsplassen, for det kunne muslimer andre steder ta ille opp.

   Så fra nå av bør heller ikke ramadan og sånt omtales.

   Like for like! Muslimene tåler ikke tradisjonene i landet de er kommet til. Da er det ingen grunn til at vi skal tåle deres tradisjoner heller. Nå er det snart vår tur til å være krenket.

   Mvh
   Borgeren

   Slett
  5. Jehovas vitner er nok en temmelig ekstrem sekt, de har jo også dette at dersom du bryter ut, er du å betrakte som død. Sånn er det ikke med pinsevennene.

   Jeg vet ikke hvor mange som blir krenket av julebord og andre norske tradisjoner, i så fall er det ikke en menneskerett ikke å bli krenket. Nå har jeg jobbet sammen med muslimer som ikke har blitt så lett for å bli krenket, og som i det hele tatt ikke har hatt noen problemer med å tilpasse seg norske forhold.   Slett
  6. Akkurat det med julebord har jeg også hørt om. Jeg traff nylig på en bekjent fra fylkeskommunen og ønsket ham i farten god jul. Da fortalte han meg at de hadde fått forbud mot å si "julebord" fra øverste hold.

   Private arbeidsgivere godtar selvsagt ikke slike føringer, men både denne karen og jeg mistenker at dette bare er starten på en trend i det offentlige, der det etter hvert vil bli forbudt å bruke ord som "julaften" eller i det hele tatt nevne julefeiring.

   Det faller sammen med at Jesus skulle tas ut av årets oppsetning av "Reisen til julestjernen". Han kunne jo krenke noen - feil forresten, siden Jesus inngår som profet i islam. Men om noen tviler på at en islamisering er på gang, bør de snarest få øynene opp.

   Slett

Bloggen er åpen for anonyme kommentarer, men jeg ser helst at du kommenterer med et navn, det behøver ikke være ditt eget. Da velger du navn/nettadresse, det er ikke nødvendig med nettadresse. Dersom flere anonyme kommenterer under samme bloggpost kan det bli ganske kaotisk og vanskelig å skjønne hvem som er hvem.

Kommentarer som inneholder skjellsord og usakligheter vil heretter bli slettet.