lørdag 14. oktober 2017

Høstbilder, statsbudsjett og musikk

Høsten er den tiden på året da jeg synes det er aller morsomt å ta bilder. Å rusle rundt med kamera, komme hjem og sette seg foran pc-en med en kopp te, se hvordan resultatet av dagens tur er blitt, og fikse og ordne litt på bildene i Photoshop, det er trivelig og avslappende.


Noe som ikke er fullt så trivelig er årets statsbudsjett som akkurat er lagt fram. Som ventet tar man fra de fattige og gir til de rike. Noen av dem som skal få svi er de arbeidsledige, på siden til Fri Fagbevelse kan vi lese at arbeidspolitisk talsperson for Høyre, Heide Nordby Lunde, mener det ikke handler om kutt, men om en omlegging av ordningen. Det er jo en måte å si det på. Noen av dem som vil bli rammet er midlertidig ansatte. Ifølge regjeringen vil den nye ordningen gi den enkelte sterkere insentiver til kontinuerlig arbeidsdeltakelse. Jeg som har uhyggelig mye erfaring med å være midlertidig ansatt, vet at i hvilken grad arbeidsdeltakelsen da blir kontinuerlig eller ikke, det er det ikke opp til den enkelte arbeidstaker å bestemme, men derimot arbeidsgiver. Som jeg opplevde da jeg jobbet for Adecco, klager du på at arbeidsgiver trikser med lønna di, så straffes du med mindre jobb, eller mindre kontinuerlig arbeidsdeltakelse, som regjeringen kaller det. Regjeringen mener de nye kuttene vil styrke arbeidslinja, kanskje det snart er på tide å kalle en spade for en spade, og den såkalte arbeidslinja for en straffelinje.


Noen andre som skal få merke de blåblås kuttpolitikk, erJussbuss. Som jeg har vært inne på før, da en arbeidsgiver nektet å utbetale meg feriepenger, så var det eneste stedet det var mulig for meg å få hjelp, nettopp Jussbuss. Fra Arbeidstilsynet fikk jeg beskjed om at de hjelper ikke til med slike saker, hadde det ikke vært for Jussbuss, hadde den dønn uhederlige arbeidsgiveren sluppet unna. Nå er jo den nåværende regjeringen arbeidsgivernes beste venn, så sånn sett er det jo en viss logikk ute og går. Den uhederlige arbeidsgiveren min var for øvrig en ihuga Frp-tilhenger.


Statsbudsjettet er også dårlig nytt for oss som er glad i dyr, og ikke minst dyrene selv, regjeringen vil kutte all støtte til frivilligdyrevern og gir to millioner til pelsdyrnæringen. En av dem som også mister støtte er Matsentralen, som jobber mot kasting av mat. I 2015 ble det her i landet kastet 355 000 tonn mat som kunne vært spist.


Og da tror jeg ikke orker å tenke mer på årets statsbudsjett. 


For å roe nervene litt, avslutter jeg med litt dertil egnet musikk.

                      

8 kommentarer:

 1. Så flotte bilder! Årets statsbudsjett er en annen sak...

  SvarSlett
 2. Hei, de foreslåtte innsparingene er egentlig VEKSLEPENGER for regjeringen i en tid da økonomien går greit.

  Tall fra SSB for noen år siden viste at det var 66.000 ENSLIGE over 65 år med inntekt under EUs fattigdomsdefinisjon.

  Til sammenligning var det bare 6.000 gifte/samboende som kunne regnes som fattige.

  Dette har knapt vært omtalt. Det som fikk oppmerksomhet, var urettferdigheten i at gifte/samboende pensjonister bare fikk 85 % av grunnbeløpet (begrunnet med at to bor billigere enn én).

  Derfor endret man det, slik at gifte/samboende mottar 90 % av grunnbeløpet. Beregnet merutgift 2,7 milliarder i 2017-budsjettet.

  Kjekt for mine foreldre, som aldri har vært «fattige», men måtte knipe inn der de kunne, om det skulle bli litt ekstra.

  Samtidig stusser jeg veldig over at en ikke heller prioriterte de enslige pensjonistene, når fattigdom var ti ganger så utbredt i den gruppen.

  Mvh
  Borgeren

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har et poeng her. Nå er det jo sånn at ikke et eneste parti ser ut til å bry seg om aleneboende uansett alder.

   Slett
 3. Funnet på nettet, skriver seg fra en anonym leser, og trykt i Bergensavisen 3. november:

  PARADOKS

  "Kortreist er trendy. Det sparer miljøet. Men dette gjelder visst ikke politi og sykehus."

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, godt poeng der. Sykehus og politi blir mest effektivt dersom det er mest mulig langreist, er det visst noen som mener.

   Slett
  2. Dette satte meg på noen tanker. Kanskje vi kan dra paradoksene enda litt lenger?

   Noen får kontantstøtte fordi de ikke tar imot et offentlig tilbud om barnehage. Jeg for min del har ikke vært på teater de siste ti årene, ikke vært innlagt på sykehus heller.

   Burde ikke jeg også vært berettiget til noe kontantstøtte for dette? Regn litt på det, du burde sikkert ha rett til noe du også! :-)

   Slett
  3. Hei, et annet paradoks er det negative fokuset på at Norge angivelig har "verdens beste sykelønnsordning" med full lønn under sykdom i opptil ett år.

   Ellers er det så gjevt med Norge på verdenstoppen, enten det gjelder bistandshjelp eller utlegg til idrett.

   Men når det gjelder sykelønn, snur politikerne helt. Tenk om en av dem i stedet hadde frontet at "Norge er verdens beste på sykelønn"?

   Mvh
   Borgeren

   Slett
  4. Kontantstøtte, da den ble innført, var det flere som var inne på tanken om at vi som ikke benytter oss av diverse andre tilbud, burde få en tilsvarende støtte. Noen var inne på tanken om at folk som ikke har barn, burde få utbetalt det det koster å holde unger med barnehage, skole osv. Jeg har hatt lite bruk av helsetjenester, derimot har jeg hatt noen skikkelige runder hos tannlegen, men der får man jo ikke dekket noe.

   Sykelønn, ja, hvorfor ikke være stolt av det i stedet? Norge har også en større del av folket i arbeid, enn mange andre land. Og vi har et effektivt arbeidsliv, der man virkelig må stå på. På alle arbeidsplassene jeg har jobbet, har jeg bare sett noen ytterst få som utnytter sykelønnsordningen. De fleste av dem jeg har jobbet sammen med, har gått på jobb så sant det har vært mulig.

   Slett

Bloggen er åpen for anonyme kommentarer, men jeg ser helst at du kommenterer med et navn, det behøver ikke være ditt eget. Da velger du navn/nettadresse, det er ikke nødvendig med nettadresse. Dersom flere anonyme kommenterer under samme bloggpost kan det bli ganske kaotisk og vanskelig å skjønne hvem som er hvem.

Kommentarer som inneholder skjellsord og usakligheter vil heretter bli slettet.