lørdag 26. november 2011

Pc-løse dager

Jeg mener jeg flere ganger har omtalt meg selv som pessimist her på bloggen, men støtt og stadig viser det seg at jeg heller er i overkant optimistisk. Sånn som i forrige uke, torsdag leverte jeg omsider pc-en på verksted, der den skulle gjennomgå en skikkelig overhaling og oppgraderes til siste versjon av Windows og Office. Jeg regnet med at jeg skulle ha den hjemme igjen allerede på fredag, da det flere ganger før har skjedd at jeg knapt har kommet hjem før jeg har fått beskjed om at den er ferdig. Slik gikk det ikke denne gangen, jeg fikk den riktignok tilbake på fredag, men først en uke etter.

Etter som dagene gikk begynte jeg å lure på hva som hadde skjedd. Jeg opplevde mye tull for noen år siden da det var noe veldig gærent med min forrige pc og jeg fikk den hjem flere ganger i meget stusselig forfatning. Hver gang skyldtes det kommunikasjonssvikt, helt til dette ordet var blitt så tynnslitt i kantene at man skyldte på miskommunisering. Jeg lurte på om det var noe slikt som hadde inntruffet også denne gang, men den sene leveringen skyldtes visst ombygging denne gang. Onsdag kveld kikket jeg innom for å se, da holdt de på å kjøre recovery, den ville bli ferdig om en eller to dager.  Det var den tiden det ville ta å legge inn Office og Photoshop. Nå har det seg sånn at jeg har lagt inn både Office og Photoshop selv noen ganger, greit nok at det tar sin tid, men to dager har det nå aldri tatt. Uansett, nå er den omsider hjemme igjen, jeg har lastet inn Spotify og lagt inn det meste av det som befant seg på den eksterne harddisken. Så gjenstår installering av skriver og diverse annet som trengs, jeg får ta det etter hvert. Å installere programmer er litt som å se på maling tørke, ganske kjedelig. Jeg har lastet ned enorme mengder med tillegg til Photoshop, pensler og annet som er veldig kjekt å ha, men som er utrolig trøttsomt å få på plass igjen.
Å være uten pc har også vært kjedelig. Jeg fikk liv i stereoanlegget igjen, det var det lenge siden jeg har brukt. Og jeg har lest, jeg har fremdeles mange uleste bøker i hylla, så jeg har ikke lidd noen nød. Dessuten har jeg begynt å strikke på en genser, og håper at denne faktisk blir en genser, og ikke et digert telt, slik som den jeg ble ferdig med for en stund siden. Jeg ville ha en stor og romslig genser og sånn sett fikk jeg vel det jeg ønsket meg. Synd at jeg er så lite interessert i camping, nå som jeg har strikket meg telt. 

Når det som gjenstår av programmer er på plass og kjipe handlinger som betaling av regninger er gjort, gjenstår oppgradering av egne datakunnskaper. Jeg var en gang ganske flink med office-programmene, men nå kan jeg omtrent bare skrive i Word og legge sammen i Excel.  Jeg hadde Office-2003 på pc-en da jeg leverte den og den nye versjonen er jo ganske annerledes. Jeg har brukt 2007-versjonen, på jobb og kurs. Mitt første møte med den versjonen var rimelig brutalt, jeg var på jobb og fikk i oppgave å lage en tabell, to stykker satt og så på og skulle fortelle meg hva som skulle legges inn. Da gjaldt det å se smart ut, selv om jeg ikke følte meg sånn. Men det gikk, det var jo ganske logisk lagt opp og de som så på var ikke særlig bevandret i Word, så de syntes visst jeg var riktig så flink. Nå får jeg prøve å bli flink igjen, en gang syntes jeg det var ganske artig å holde på med de forskjellige programmene i Office, selv Excel syntes jeg var greit, selv om egentlig ikke kan fordra tall. 

Det er uansett godt å ha maskinen hjemme igjen, det var litt tomt i huset uten.


9 kommentarer:

 1. Ja, det blir litt tomt ...

  Nå har jeg iPad, som var kjekk å ha da PC-en var til reparasjon, selv om det blir mye mindre skriving med den.

  SvarSlett
 2. Jeg kunne tenkt meg en liten laptop i tillegg til den stasjonære pc-en. Men nå blir det ny og større skjerm til denne i første omgang.
  Nå har jeg i hvert fall fått betalt regninger, for å få lov til det, måtte jeg først installere Java.

  SvarSlett
 3. Tror at vi alle har godt av aa vaere uten PC og Internett-tilgang en gang i blant. Jeg er sikker paa at det er sunt!

  SvarSlett
 4. De første dagene var det faktisk ganske koselig, jeg leste og hørte på cd-er. Men da helgen var over begynte jeg å trenge den, ubetalte regninger og en tegning som skulle skannes inn, var noe av det som hopet seg opp.

  Men når jeg er på ferie synes jeg det er deilig å ha fri fra både pc, internett og aviser. La hjernen hvile litt fra alle inntrykkene jeg mottar til daglig.

  SvarSlett
 5. Et aspekt ved den hyppige Internett-bruken som ikke er blitt saerlig belyst er at selv om det muligens har foert til mer lesing, saa har det sannsynligvis foert til mindre grundig, dyp lesing.

  SvarSlett
 6. Det tror jeg også. Merker selv at på nettet blir det gjerne til at jeg "hopper" rundt, mens når jeg leser avisen er jeg mer konsentert og motivert for å fordype meg i lengre artikler.

  SvarSlett
 7. Hei,
  Det virker som du har gått en del datakurs. Har du noe som du vil anbefale? Trenger oppdatering i office,excel osv. Det er vanskelig å hvite hva som er bra i denne mengde av kurs som tilbys.

  SvarSlett
 8. Hei!
  Nå er det en stund siden jeg gikk datakurs. Jeg tok de fleste av disse kursene hos AOF, og var godt fornøyd med dem. Nå var dette på Lilestrøm, fordi jeg bor like i nærheten. Der hadde de bra lokaler og flinke lærere, regner med at det er tilsvarende andre steder.
  Datakurs er jo dyre, så det er veldig ergelig hvis man ikke er fornøyd.

  SvarSlett
 9. Takk for info jeg skal sjekke der.

  SvarSlett

Bloggen er åpen for anonyme kommentarer, men jeg ser helst at du kommenterer med et navn, det behøver ikke være ditt eget. Da velger du navn/nettadresse, det er ikke nødvendig med nettadresse. Dersom flere anonyme kommenterer under samme bloggpost kan det bli ganske kaotisk og vanskelig å skjønne hvem som er hvem.