fredag 4. november 2011

Arbeidermusikk 2

I annen del av serien med arbeidermusikk er det på tide å tørke støv av en av min ungdoms helter, Bruce Springsteen. Den utvalgte låta, som burde passe bra i denne sammenhengen, er Factory fra Darkness of the Edge of Town, utgitt i 1978. Jeg var en stor fan av Springsteen i første halvdel av åttitallet, men så kom det en periode der jeg syntes han ble litt kjedelig. Da han kom med We Shall Overcome – The Seeger Sessions i 2006 ble interessen vakt på nytt, et utrolig bra album, etter min mening. Jeg har også stor sans for Working on a Dream, som utkom i 2009.2 kommentarer:

  1. Hadde ikke hoert denne foer paa tross av at jeg er usofistikert BS-fan. Usofistikert fordi jeg bare hoerte paa sangene uten aa vite noe saerlig om den og uten alltid aa hoere saerlig mye pa teksten.

    Har dog lenge vaert klar over at mange av BSs tekster dreier seg om arbeidsfolk liv. Selv i tekster som ikke direkte dreier seg om arbeidsfolk kan man ane mellom linjene at scenen der hovedtematikken utspiller seg, f.eks. i Glory Days, er grovt sett blant arbeidsfolk.

    SvarSlett
  2. I likhet med Glory Days er det vel svært mange av tekstene til Springsteen som omhandler arbeidsfolks liv. Den vesentlige grunnen til at jeg har hørt mye på musikkens hans er rett og slett at det er bra. Dessverre har jeg aldri opplevd ham i levende live, noe jeg gjerne skulle ha gjort.

    SvarSlett

Bloggen er åpen for anonyme kommentarer, men jeg ser helst at du kommenterer med et navn, det behøver ikke være ditt eget. Da velger du navn/nettadresse, det er ikke nødvendig med nettadresse. Dersom flere anonyme kommenterer under samme bloggpost kan det bli ganske kaotisk og vanskelig å skjønne hvem som er hvem.