fredag 9. desember 2011

Blogging med tomt hode

Joda, jeg har visst en blogg, det hadde jeg nesten glemt. Mens jeg har fylt opp pc-en igjen, kan det se ut som om hodet mitt har blitt tilsvarende tomt. Så nå sitter jeg her med en pc som stort sett inneholder det den bør inneholde og et hode ikke inneholder noe som helst. Hodet mitt er omtrent like tomt som smørhyllene i butikken. Jeg har nemlig omsider fått med meg at vi mangler smør her i landet. Jeg har også fått med meg at dette delvis skyldes folkets økende appetitt på alt som smaker av lavkarbo. Mangelen på smør i butikkene skyldes altså blant annet at folket slanker seg.

Selv fikk jeg nok av lavkarbo den gangen jeg måtte stå på stand og demonstrere produktene til Fedon. Demonstrering av mat i butikker er noe av det jeg har foretatt meg i min miserable yrkeskarriere. Det var egentlig ganske artig, helt til jeg fikk en telefon om at nå skulle jeg ut og pushe matvarene til «han derre Fedon». Den gangen var ikke folket like lavkarbofrelst, for å si det forsiktig. Så det ble kjeft å få, dette var vi forberedt på. Før vi skulle ut og fungere som fotsoldater i krigen mot karbohydratene, måtte vi gjennom et aldri så lite kurs, hvor mye av tiden gikk med til å lære å motta kjeft på riktig måte. Behovet var absolutt til stede, selv om jeg hadde rimelig god trening fra før, etter å ha betjent diverse misfornøyde kantinekunder. Nok om lavkarbo, lover at det ikke skal skrives mer om det her på bloggen, det er liksom nok av det andre steder.
Jeg har selvfølgelig fått med meg debatten om debatten om debatten om… Den orker jeg heller ikke si særlig mye om, den har vært annet enn hyggelig, og det beste er antagelig å holde kjeft om saken. Når det kastes skitt både herfra og derfra, er det lett for oss som verken tilhører den eller den andre siden å få noe på seg.

I stedet for å mene noe om noe som helst, har jeg prøvd å oppdatere datakunnskapene mine. For å komme skikkelig i gang fant jeg ut at det var nødvendig med lærebøker. Bokhandel ble oppsøkt, jeg tuslet bort til hyllene der det hadde stått databøker sist gang jeg var der. Men der sto det ingen bøker om data, derimot enorme mengder med bøker om selvhjelp, selvutvikling, mystikk og gudene vet hva. Men jeg skulle ikke utvikle selvet, jeg skulle utvikle dataferdighetene mine. Etter litt virring rundt i butikken fant jeg en liten hylle med databøker, den var ikke like imponerende som selvhjelpsavdelingen, men jeg fant det jeg skulle ha. Kunnskap er ikke gratis, åtte hundre kroner fattigere ruslet jeg ut av butikken. Og det var bare to bøker, jeg kommer til å trenge flere.
Den dagen jeg kjøpte disse bøkene, var samme dag som Hanne Bjurstrøm var ute og sa at sosialklienter ikke skulle få mer penger og det til tross for at NAV anbefaler at de bør få mer å leve av. Noe som vil si at gode lærebøker er noe en sosialklient bare kan drømme om, selv om det kan være et viktig middel til å lære noe som er nyttig i arbeidslivet. En sosialklient må muligens søke på jobber i vikarbyråer, slik jeg har vært nødt til å gjøre og kanskje også en lagerjobb. Der støter en gjerne på en database, som kan virke temmelig forvirrende sånn med én gang. Da er det en enorm fordel å være vant til å ta seg fram i diverse dataprogrammer og jo raskere en klarer det man skal gjøre, jo større er sjansen for å få fortsette. Man leies ofte inn for noen få dager i første omgang, og da er det viktig at man gjør en god jobb, ellers er det ut med deg og inn med noen andre. Fattigdom er muligens lærerikt, man skjønner ett og annet som det kan se ut som Bjurstrøm har gått glipp av, men det er ikke en type kunnskap man har bruk for i arbeidslivet.

Skal jeg komme med noen konklusjon her, må det bli at folket spiser smør og bedriver selvutvikling, debatter om debatter kan være ubehagelige og at kunnskap er dyrt, men nyttig.

6 kommentarer:

 1. Ja, databoeker er dyre. Husker jeg kjoepte flere programmeringsboeker(C, C++ etc.) paa begynnelsen av forrige tiaar. De kostet noe saant som 30-40£ pr. stykk. Tror dog at det er mye online som er gangbart. Hva slags datakunnskaper oensker du aa tilegne deg?

  SvarSlett
 2. Angaaende dette med lavkarbo. Jeg har ingen forutsetneinger for aa ha noen informert mening om det. Alikevel aner det meg at de er inne paa noe. Imidlertid har jeg en innebygd skepsis mot aa trekke noe for langt, med mindre det gjelder aa ungaa ting som aapenbart ikke er sunt. For meg skurrer det aa nesten unngaa en hel gruppe naeringstoffer.

  SvarSlett
 3. For tiden frisker jeg opp kunnskapene mine i Office, så det er snakk om basiskunnskaper. Det er utrolig hvor mye jeg har glemt, og dessuten har jo programmene endret seg en del siden jeg lærte dem. Har en god lærebok i Photoshop som jeg kjøpte på nettet, så den senere i en bokhandel, der var den en del dyrere. Så det lønner seg nok å handle på nettet, men jeg ville ha dem så fort som mulig.

  SvarSlett
 4. Når det gjelder lavkarbo ser det ut til å ha gått over stokk og stein. Jeg har problemer med å forstå at store inntak av smør er særlig helsebringende. Dessuten har det jo vært nevnt at lavkarbo er ressurskrevende,fordi det gjerne fører til større forbruk av kjøtt.

  SvarSlett
 5. Lavkarbo er helt sykt spør du meg. Ingrid Espelid Hovig syns også det er tull og jeg må si jeg stoler mer på henne enn på pengegriske trendfolk.

  SvarSlett
 6. Jeg stoler også på Ingrid Espelid, hun var på tv gjennom hele barndommer, og det virket faktisk som hun visste hva hun holdt på med. Likte også denne kommentaren.

  SvarSlett

Bloggen er åpen for anonyme kommentarer, men jeg ser helst at du kommenterer med et navn, det behøver ikke være ditt eget. Da velger du navn/nettadresse, det er ikke nødvendig med nettadresse. Dersom flere anonyme kommenterer under samme bloggpost kan det bli ganske kaotisk og vanskelig å skjønne hvem som er hvem.

Kommentarer som inneholder skjellsord og usakligheter vil heretter bli slettet.