tirsdag 13. september 2011

Vakre Cambridge

Jeg kom hjem fra England i midten av forrige uke og oppdaget til min store overraskelse at det bare var noen få dager igjen til valget. Det hadde jeg overhode ikke tenkt på mens jeg var i England. Men jeg tenkte så det knakte på søndag, og tror jeg kom fram til noe som er til å leve med. Nå gidder jeg rett og slett ikke å angre på valget jeg gjorde.

Men over til turen, jeg dro først til Cambridge. Da jeg for mange år siden var på språkkurs i Oxford håpet jeg at jeg skulle få anledning til å ta et tilsvarende kurs i Cambridge. Slik gikk det dessverre ikke, men nå ville jeg i hvert fall se byen. Og det angrer jeg ikke på, for Cambridge er utrolig vakker, koselige smågater og storslåtte bygninger. Også er det jo lettvint og greit å reise i et land der de snakker forståelig språk. Verden er heldigvis så logisk innrettet at folk snakker engelsk i England.

Nå har det seg jo sånn at enkelte mener at jeg i egenskap av å tilhøre arbeiderklassen ikke er i stand til å si et kvekk på engelsk, jeg skal sågar være så dårlig i engelsk at jeg ikke en gang er i stand til å betale for meg på undergrunnen i London. Heldigvis er dette bare tullball, ellers hadde det blitt vanskelig, for dette var det første som måtte gjøres etter at jeg hadde landet på Heathrow. Skulle jeg liksom stått der og sagt at dessverre, siden jeg tilhører arbeiderklassen så er det for vanskelig for meg å betale for billetten. Fyren i billettluka måtte jo trodd jeg var idiot, forresten det er vel akkurat det jeg er, hvis man skal tro det som skrives.

Nå kreves det jo ikke rare kunnskapene for å kjøpe billetter, verken på undergrunnen eller til toget. Og når jeg først er i gang, kan jeg jo stresse litt mer med disse arbeiderklassegreiene. Dette burde være unødvendig, men det ser det dessverre ikke ut til at det er. Som jeg vel har vært inne på før her på bloggen, så har jeg ikke noe ønske om å framstå som voldsomt smart, for det er jeg ikke. Men det er forskjell på å kunne litt, og ikke å kunne noe i det hele tatt. Det kreves ikke store kunnskaper for å kjøpe billetter, bestille mat, sjekke ut og inn av hoteller. Dessuten synes jeg folk i England stort sett snakker veldig tydelig, et resultat av mange turer til Irland, der folk ikke tar det så nøye med klar og tydelig uttale.

Uansett, det var fint å komme til Cambridge, se noe nytt uten at det bød på de store utfordringene. Det er deilig å være i en vakker by, glede seg over praktfulle bygninger og koselige gater. Jeg hadde satt av to hele dager i Cambridge, det var akkurat passe, da syntes jeg at jeg hadde fått med meg det vesentlige og dro videre til London, det er det alltid nok å foreta seg. Her er noen bilder fra Cambridge, en by jeg trygt kan anbefale.

3 kommentarer:

 1. I den kommentaren du linket til saa begynner egentlig Bjoerkeng helt greit. Han snakker om tendenser, ikke absolutter. Videre mot midten kan man dessverre ense en lett foraktelig overlegen undertone under all (den paatatte?) nestekjeaerligheten.

  Han glemte imidlertid den gruppen som GJENNOMSNITTELIG sannsynligvis har mest problemer med engelsk. De eldre. Faa av de over 80 jeg kjenner er stoedige i engelsk. Jeg vil imidlertid paapeke at det er mange foedt foer 1930 som behersker engelsk svaert bra.

  SvarSlett
 2. jeg reagerte på overskriften første gang jeg leste kommentaren til Bjørkeng: Når Nrk svikter de svake. Man bør tenke seg om før man stempler folk for svake, og man er ikke nødvendigvis svak fordi om man er lavtlønnet, det gjelder også dem som ikke forstår engelsk i særlig grad.

  Jeg synes absolutt Bjørkengs nestekjærlig både er påtatt og temmelig nedlatende. Dette har jeg også sett i annet han har skrevet.

  Du har rett i at svært mange eldre mennesker kan lite engelsk, dette er en gruppe det hadde vært naturlig å nevne i forbindelse med bruk av engelsk i radio.

  SvarSlett
 3. Jeg har reagert mange ganger paa Bjoerkeng selv.

  SvarSlett

Bloggen er åpen for anonyme kommentarer, men jeg ser helst at du kommenterer med et navn, det behøver ikke være ditt eget. Da velger du navn/nettadresse, det er ikke nødvendig med nettadresse. Dersom flere anonyme kommenterer under samme bloggpost kan det bli ganske kaotisk og vanskelig å skjønne hvem som er hvem.

Kommentarer som inneholder skjellsord og usakligheter vil heretter bli slettet.