onsdag 15. juli 2009

Ulyd i valgkampen

Det kan se ut som om årets valgkamp skal bli en heller pinlig affære.
Jeg håpet at bånn allerede var nådd da Arbeiderpartiet for en tid siden lanserte t-skjorta med påskriften ”Jens vi kæn!”. Dersom man skulle ønske å sprade rundt i århundrets hittil flaueste t-skjorte kan den kjøpes fra partiets nettside for kroner tre hundre.

Det stoppet selvfølgelig ikke der, nå har partiene funnet at veien til velgernes hjerte går gjennom ørene. De har følgelig begynt å lage sanger som de skal plage oss med i tiden fram mot valget. Venstre har greid å snekre sammen en låt med tittelen ”En annen tid”, som blant annet inneholder den fortreffelige strofen ”Vi vil hjelpe, vi vil løfte deg fram, om du er hundre år, eller veier et gram.” Venstre – partiet for gamlinger og lettvektere, med andre ord. Vi som verken er hundre år eller veier et gram(!) står gladelig over.
Arbeiderpartiet har ikke lagd en låt som heter ”Jens vi kæn!”, som man kanskje skulle tro. Derimot har de sørget for et musikalsk mesterverk med tittelen ”Alle skal med”, i tillegg til tittelfloskelen synges det her blant annet at man skal ”skape og dele”. Det de her har skapt skal de i hvert fall slippe å dele med meg.
Fremskrittspartiet – partiet for folk flest – har selvfølgelig også lagd sang, den heter ”Fremtiden i dag”, jeg har ikke hørt den, og håper det fortsetter sånn.
SV gjør også hva de kan for å plage ørene våre, ”SV mash-up” heter låta deres. Her kan man blant annet høre finansministeren si:” miljøpolitikken, miljøpolitikken, miljøpolitikken”, og ”flere ansatte, flere ansatte, flere ansatte”. Huff, huff, huff!

Jeg har gått og grudd meg til valgkampen omtrent siden forrige valg, men dette er likevel verre enn mine mest bange anelser. Hva i all verden er det partiene ønsker å oppnå med dette?
Valgkampen er fremdeles i startgropa, jeg tror vi har mye vondt i vente.


2 kommentarer:

 1. Og til neste år er det på'n igjen. Roser fra Ap, tipper jeg. Håper de også maler fullt av røde roser på kraftmastene som skjemmer ut Hardanger! Så vi husker hvilket politisk parti som var ved makten da det viktigste var å kunne eksportere kraft, så nordmenn kan bli sittende og hutre i hjemmene sine fordi strømmen er så dyr. Den ene tingen vi kunne få rimelig her, som en slags bonus for det harde klimaet.

  Selvsagt måtte Ap også ta fra oss det. Og her er en gammel sliter som har mer på hjertet om det som en gang var hans parti:

  http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Rovere-ved-kongens-bord-7062770.html

  Leste noe om at det kunne bli straffbart å kalle noen svikere. Klart det. Når noen har sviktet sine egne så grundig som Ap, er det nok tryggest å gjøre det straffbart å påpeke fakta, for Ap-politikere vil da ikke være noen sånne som de faktisk er...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, man kan jo begynne å grue seg til valgkampen. Sist valgkamp drev de og pusha godteri og boller på disse kanter.

   Arbeidsfolk føler nok at AP har sviktet, i ledelsen finnes det vel knapt noen som har vanlig arbeidserfaring, da blir det vanskelig å forstå hva folk har å slite med.

   Slett

Bloggen er åpen for anonyme kommentarer, men jeg ser helst at du kommenterer med et navn, det behøver ikke være ditt eget. Da velger du navn/nettadresse, det er ikke nødvendig med nettadresse. Dersom flere anonyme kommenterer under samme bloggpost kan det bli ganske kaotisk og vanskelig å skjønne hvem som er hvem.

Kommentarer som inneholder skjellsord og usakligheter vil heretter bli slettet.