torsdag 2. juli 2009

Naken mann amok i VG

Da jeg sto i kassakø på butikken her om dagen, kom jeg i skade for å kikke bort på tabloidene som sto der i stativene sine og skrek ut sitt budskap med store fete typer. ”Naken mann amok i fly” sto det utenpå VG. Som så mange ganger før slo det meg hvor takknemlig jeg egentlig er overfor denne avisen. Her går man og bekymrer seg for finanskriser, klimakriser og en hel drøss med andre kriser, da er det fint med en avis som greier å skjære gjennom alt dette og fortelle oss hva som virkelig er viktig. Det føles så godt å få greie hva som er det mest vesentlige, som at en naken mann har gått amok på et fly ett eller annet sted i verden. Jeg kan huske en annen gang, i en annen kassakø, da jeg leste følgende overskrift utenpå samme avis: ”Knuste dodør med slegge”. Også da følte jeg meg beriket, noen hadde knust en dodør med slegge, og disse folka i VG var så vennlige at de gjorde meg og andre oppmerksomme på denne skjellsettende hendelsen, dette er folkeopplysning på høyt nivå!
VG gjør virkelig en formidabel innsats for å spre kunnskap og dannelse ut i folkedypet. Til tross for min beundring i så måte, har jeg ikke kjøpt denne avisen en eneste gang i hele mitt liv, det er jo egentlig innmari rart.

Da jeg sto der i kassakøen og leste overskriften om den nakne mannen som gikk amok på fly, sendte jeg en tanke til dem som har flyskrekk, for enkelte kan sikkert dette være med på forsterke skrekken ytterligere. Ikke bare sitter disse stakkars menneskene på flyet og skjelver av skrekk for å ramle ned, nå skal de plages med angst for nakne menn som går amok i tillegg. For undertegnede skal det mer for å bli redd for å fly, jeg eier ikke flyskrekk, men lider derimot av en omvendt flyskrekk. Denne omvendte flyskrekken går ut på at jeg er redd for at flyet ikke skal lette i det hele tatt, dette er velbegrunnet angst for streiker, kollektivt syke flygerledere og annen elendighet som dukker opp støtt og stadig. Når jeg skal ut å fly tenker jeg med gru på skrekkbilder av overfylte flyplasser med utslitte og elendige mennesker som har ventet i flere døgn på å komme av gårde, før de må innse at slaget er tapt og dra hjem. Jeg er overlykkelig hver gang jeg kommer om bord i flyet og det faktisk letter. Når flyet er vel i luften er det ofte slutt på lykkefølelsen og kjedsomheten overtar. Jeg kan ikke tenke meg et mer gørrkjedelig framkomstmiddel enn fly. Om en måneds tid skal jeg nok en gang fly til Dublin, det tar to timer og er sånn sett ikke mye å bære seg for. Men du verden så kjedelige disse to timene er! En stor del av denne tiden flyr man over Nordsjøen, og der er det ikke mye spennende å se. Jeg pleier å holde motet oppe med å glede meg til å komme fram. Men siden jeg denne gangen skal sitte flere timer på toget etterpå, blir det langt fram til det er noe lys i kjedsomhetens tunnel. Med dette i tankene syntes jeg egentlig naken mann som går amok hørtes litt spennende ut, det hadde fått tiden til å gå fortere siden man ville fått litt underholdning underveis. Han burde fortrinnsvis ikke gått veldig amok, bare sånn passe amok, slik at det ble et uventet lite opptrinn mens man satt der og kjedet seg.

Så skulle det være en naken mann der ute som har lyst til å gå litegranne amok i fly, så må vedkommende gjerne gjøre det på direkteflyet til Dublin noen dager uti august!

6 kommentarer:

 1. Sakset fra Avisa Hordaland:

  "Stupfull kvinne laug for politiet etter krasj med høyballar."

  Mye fælt her: Hun var stupfull! Hun løy for politiet! Og så de stakkars høyballene da! :-)

  http://www.avisa-hordaland.no/lokalnytt/voss/article6399548.ece

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er mange fine overskrifter, min favoritt fra dette året er "Kristen buktaler planla pedofilt kannibaldrap".

   Slett
  2. Ja, den var sterk! Forsiden til Nordlys 22.oktober var i en mildere kategori: "Manet vekk gjenferd".

   Det var jeg som tabbet meg ut ved å lese den feil. Den skal leses: "Gjenferd ble manet bort". Men jeg tolket det i farten som nynorsk, og trodde det dreide seg om en manet: "[Glass]manet vekker gjenferd". - Et øyeblikk ble jeg litt svimmel...

   http://www.desk.no/forsider/2012/10/22/nordlys

   Slett
  3. Ja, hvorfor ikke? Om jeg skulle se en overskrift om en manet, det være seg glassmanet eller brennmanet, som vekket et gjenferd, ville jeg egentlig ikke blitt overrasket.

   Slett
  4. Her er flere gode overskrifter å starte 2013 med:

   "En harry med bart", trolig Hallvard Flatland, og den skal ha stått i "Kapital".

   For noen dager siden hadde Aftenposten en artikkel om et dansk firma der man hadde nedlagt forbud mot finanskrisesnakk, fordi de mente det ville gjøre folk mer pessimistiske. Overskriften var:
   "Hold krisepraten for deg selv".

   http://www.doktoronline.no/forum3/bin/gotomsg.wa2?MessageId=4090670

   I Bergens Tidende 9.11.2012 fortalte journalisten Jan Erik Lauré at det på Tostrupkjelleren på 1970-tallet ble foreslått en overskrift, "Nattedill i Nittedal" som senere ble brukt i Dagbladet. Laurés eget forslag til drømmetittel var i forbindelse med ny tronarving i Norge: "Jubel i natt, det ble en mulatt!"

   Overskrifter som fikk hederlig omtale i Bergens Tidende:

   Årets sex-sak:
   Penis eksploderte under sex (Lasse Bjarte Hove, BA)

   Årets voldssak:
   Naken mann amok med kølle (Ole Valaker, Nettavisen)

   Årets dopsak:
   Nakne narkosmuglere kjørte på kystvakten (Eugene Brandal
   Laran, Dagbladet)

   Årets sensasjon:
   Ku anmeldt, usynlig hund arrestert (Jon Tufto, Bergens
   Tidende)

   Årets kjendis-sak:
   Pisset i peisen hos Celina (Ulf André Andersen og
   Frode Hansen, Dagbladet)

   http://m.journalisten.no/node/16068

   Slett
  5. Hehe, her var det mye rart. Lurer forresten på hvordan man arresterer en usynlig hund...

   Slett

Bloggen er åpen for anonyme kommentarer, men jeg ser helst at du kommenterer med et navn, det behøver ikke være ditt eget. Da velger du navn/nettadresse, det er ikke nødvendig med nettadresse. Dersom flere anonyme kommenterer under samme bloggpost kan det bli ganske kaotisk og vanskelig å skjønne hvem som er hvem.