mandag 29. mai 2017

Skill deg ut - på samme måte som alle andre

Jeg kom over en ganske så artig videosnutt på facebook-siden til NRK Underholdning. Det kan se ut til at det er en del som sliter med at man skal skille seg ut, fortrinnsvis på samme måte som alle andre. Det er nok ikke alltid så lett, som det framgår her. 

Dette er vel temmelig typisk for den tiden vi lever i, dessverre. Et annet fenomen i samme leia, er alle disse som «er seg selv», det er vel omtrent like sant som at de vi ser her er unike.

4 kommentarer:

 1. Jeg har vurdert om jeg bare passivt skal følge strømmen og ikke skille meg ut. Det ville jo virkelig gjøre meg unik, for det er det ingen andre som gjør.

  SvarSlett
 2. Hei, minner meg om dette med jobbsøknader som må være så unike..

  På 90-tallet holdt det å fremtre som "helt vanlig". Dermed holdt det å skrive en standard jobbsøknad.

  Det var helt greit å holde seg til normen. Og hvem er egentlig ute etter å ansette en sær person?

  Har alltid skrevet korte jobbsøknader - først personalia, så den utdanningen/erfaringen som gjør meg aktuell for stillingen, og til slutt at jeg bodde en stund i Athen (og derfor kom veldig inn i gresk oldtidshistorie) og debuterte med regnskap på et trygdekontor (og derfor er svært skuffet over Nav-reformen).

  Mulig jeg ble innkalt til intervjuer med bakgrunn i den sære slutten. Folk virket ganske nysgjerrige både på Athen og på skuffelsen min over Nav. Og jeg kom da i arbeid.

  Det er lettere å bli lagt merke til om du har gjort noe uvanlig, men hvorfor skal det gjøre det mer sannsynlig at du greier en jobb? Forventningene fra arbeidslivet virker både rare og uklare: Klart man blir usikker når man skal være noe for seg selv, men ikke for mye av det heller. Attpåtil er mange jobbsøkere unge og usikre som det er.

  Mye bedre den gangen det holdt å være normal. De fleste har peiling på hvordan det arter seg.

  Mvh
  Borgeren

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er veldig mange forvirrende råd om jobbsøknader. Man skal både skille seg ut og ikke skille seg ut, da blir det vanskelig.


   Slett

Bloggen er åpen for anonyme kommentarer, men jeg ser helst at du kommenterer med et navn, det behøver ikke være ditt eget. Da velger du navn/nettadresse, det er ikke nødvendig med nettadresse. Dersom flere anonyme kommenterer under samme bloggpost kan det bli ganske kaotisk og vanskelig å skjønne hvem som er hvem.

Kommentarer som inneholder skjellsord og usakligheter vil heretter bli slettet.