tirsdag 2. mai 2017

Dublinturen nok en gang

Så slapp jeg ikke unna denne gangen, i år ble det en saftig forkjølelse etter turen til Dublin. Den slo ut i full blomst, eller snarere kaktus, omtrent umiddelbart etter at jeg hadde kommet inn døra hjemme. Det er ikke første gang jeg har kommet hjem fra de vestlige strøk av Europa med en real forkjølelse, men det er noen år siden sist. Jeg er i hvert fall glad elendigheta ventet til jeg kom hjem. Nok om det, ikke veldig spennende tema. Når jeg har som motto at det å reise til steder med fint vær er feigt, får jeg vel bare finne meg i litt ubehag i etterkant.

Jeg har vært så mange ganger i Dublin at jeg har kommet ut av tellingen. Da blir det, som nevnt i forrige bloggpost, ikke lett å finne noe nytt å se. Derimot fikk jeg hyggelige gjensyn med Glendalough og Powerscourt Gardens. Glendalough med sine gamle ruiner, rundtårn og graver med keltiske kors, beliggende i et særdeles vakkert landskap, tålte å bli besøkt for tredje gang. Powerscourt besøkte jeg første gang jeg var alene i Dublin, det blir sytten år siden, så det var det veldig artig å se igjen. Jeg hadde meldt meg på en arrangert tur som gikk til begge steder, en veldig lettvint og grei måte å komme seg til disse flotte stedene. Kan anbefales for den som skal til Dublin og har lyst til å se mer enn selve byen.

Her noen bilder jeg tok underveis, de to øverste fra Glendalough, de to nederste fra Powerscourt Gardens. Og da tror jeg det får være nok om denne turen til Dublin.

4 kommentarer:

 1. Du verden for et spesielt sted! Den knøttlille kirken i stein, uten vinduer... (Men antar at de husket å sette inn en dør!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Glendalough er absolutt et spesielt sted. Den lille kirken kalles St. Kevin's Kitchen. Les mer om den her

   Glendalough betyr dalen med de to innsjøer, jeg gjorde det ikke nå, men før har jeg gått veien mellom den øvre og nedre innsjøen, det er en fin, liten tur i vakre omgivelser.

   Det er mange dagsturer fra Dublin som går innom Glendalough. Dersom man er i Dublin, kan en slik tur helt klart anbefales.

   Slett
 2. Den kirken var spesiell. Neste gang (hvis det blir noen) må du ta noen flere bilder fra forskjellige vinkler. Bra bilde foran og etter også forresten.

  - CGB

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg håper jo at jeg kommer tilbake til Dublin igjen, men om det blir noen tur til Glendalough da, er en annen sak. Men jeg hadde ikke hatt noe imot å komme tilbake, det er et vakkert sted, med en helt spesiell atmosfære.

   Slett

Bloggen er åpen for anonyme kommentarer, men jeg ser helst at du kommenterer med et navn, det behøver ikke være ditt eget. Da velger du navn/nettadresse, det er ikke nødvendig med nettadresse. Dersom flere anonyme kommenterer under samme bloggpost kan det bli ganske kaotisk og vanskelig å skjønne hvem som er hvem.