torsdag 29. august 2013

Forandring til det verre?

Det er som kjent snart valg og jeg sliter litt med å bestemme meg. Hjertet sier Miljøpartiet De Grønne, men hjernen sier at jeg skal stemme taktisk for å unngå et regjeringsskifte. Er det noe livet har lært meg, er det at det aldri er så ille at det ikke kan bli verre. Og jeg er redd et regjeringsskifte vil gjøre det verre for dem som tross alt ikke har det så bra her i landet.

Jeg kan selvfølgelig stemme Fremskrittspartiet, for å få lakrispiper, hjemmebrent og hjørnekjøleskap. Jeg kan faktisk huske lakrispiper fra barndommen, men jeg kan ikke si jeg har savnet dem. Jeg vet ikke om jeg noen gang spiste lakrispiper, jeg har bare et svakt minne om at jeg så noe slikt på butikken. Hjemmebrent derimot smakte jeg i relativt tidlig ungdom, det smakte dritt og jeg var i elendig form dagen etterpå. Siden jeg har evnen til å lære av erfaring, har jeg i ettertid holdt meg unna. Hjørnekjøleskap har jeg aldri vært i nærheten av og sånn kan det gjerne fortsette.
Valg dreier seg om langt viktigere ting enn slikt, jeg er redd for at vi skal få en tilsvarende utvikling som den man har hatt i Sverige. Manifest Analyse har samlet en rekke faktaark, rapporter og artikler om hvilke lærdommer vi kan trekke fra Sverige de siste årene. Kan leses her.


Her kan man også se videoen Blåkopi, hvor Wegard Harsvik snakker om konsekvensene av borgerlig politikk under Fredrik Reinfeldt. Jeg hører folk snakke om at vi trenger en forandring, men jeg tror ikke alle som sier det, helt ønsker de forandringen vi kan komme til å få.  

21 kommentarer:

 1. "Er det noe livet har lært meg, er det at det aldri er så ille at det ikke kan bli verre. Og jeg er redd et regjeringsskifte vil gjøre det verre for dem som tross alt ikke har det så bra her i landet. "

  Laila da! Negativ tenking som det straffer seg i form av problemer! Uansett valgresultat så kommer alt til å gå til himmels.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje hele folket burde sendes på kurs i positiv tenkning og tvangsinnmeldes i bokklubben Energica, så kunne alle bare tenke seg friske, rike og lykkelige.

   Slett
  2. Da kan vi i alle fall legge ned NAV...og det hadde da vært noe....

   Slett
  3. Siden man visstnok kan tenke seg frisk selv fra de mest alvorlige sykdommer, kan vi nok legge ned helsevesenet også. Her er det penger å spare...

   Slett
 2. Jeg har i alle fall tenkt å kle meg i helsvart dagen etter valget dersom det blir regjeringsskifte. Og jeg er dessverre nesten 100 % sikker på at de svarte klærne vil bli brukt den 10.sept.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har nok av svarte klær, så jeg skulle være godt forberedt. Synd jeg ikke har flagg, da kunne jeg flagget på halv stang.
   Jeg er dessverre også temmelig sikker på at det blir regjeringsskifte.

   Slett
 3. Jeg vil i alle fall ikke høre ETT PIP til fra de som nå i flere år har sutret og skrevet på diverse fora hvor elendig alt står til her i landet under de rødgrønne.
  Når de har fått det de vil ha får de vær så god holde kjeft

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis et regjeringsskifte hadde fått sutremafiaen til å holde kjeft, hadde det i det minste kommet noe godt ut av det. Men slik kommer det neppe til å gå, lurer hvem de kommer til å skylde på da.

   Slett
 4. De kommer i alle fall til å bruke minst to år på å skylde på at siden forrige regjering har gjort så mye feil, tar det så lang tid før den nye regjeringen får ordnet noe som helst,,,,,,og sånn går no dagan.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har nok rett, det tar vel tid å rette opp all elendigheta de rødgrønne har stelt i stand. Har allerede hørt folk som snakker om at det er viktig at den nye regjeringen får minst to perioder, sånn at de får rettet opp skikkelig.

   Slett
 5. Blir nok Samfunnspartiet på meg, kun på grunn av at Aylar Lie er på lista: https://pbs.twimg.com/media/BS6kiIeIQAAixbe.jpg:large

  Det jeg liker med FRP er at de setter fokus på de viktige tingene. Hjemmebrent og raketter med styrepinne er stas, mer eksplosjonsskader til folket!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hjemmebrent og raketter med styrepinne høres ut som en utmerket kombinasjon, her kan det bli mye spenning og moro!

   Slett
  2. Jeg kunne tenke meg at en rikssynser ville si noe sånt som at dette programmet virker skreddersydd for arbeiderklassen!

   Slett
  3. Det er vel den delen av arbeiderklassen som lever opp til synsernes forventninger Frp prøver å gjøre seg lekre for med slike forslag. Dessverre vet jeg av erfaring at enkelte sluker slikt rått, noen har en utrolig evne til å henge seg opp i uvesentligheter.

   Slett
 6. Verre ja? I Sverige flyttes langtidssykmeldte og –ledige til ”fase 3”, som er siste stasjon. Da utplasseres de i arbeidsmarkedsbedrifter for 4.900 kroner, som altså ikke blir for trygd å regne, men lønn for utført arbeid.

  SVT har avslørt at fase 3 nå sysselsetter over 30 000 mennesker, selv om riksdagen har oppfordret regjeringen til å sette en stopper for praksisen.

  Arbeidsmarkedsbedriftene får altså tilgang til arbeidskraft som i praksis er gratis for dem, og som ikke har råd til å ta ut ferie. Og her snakker vi om Sveriges største arbeidsplass – det er flere på fase 3 enn det er ansatte hos Volvo, postverket eller Ericsson.

  http://bloggar.aftonbladet.se/ledarbloggen/2012/06/fas-3-storre-an-volvo-ericsson-och-posten/

  SvarSlett
  Svar
  1. Kr 4.900 i måneden, altså. Det glemte jeg å skrive.

   Dessverre tror jeg ikke de rødgrønne heller er hevet over slike planer.

   La oss være realistiske nå: Nav-reformen kom under dem, og den har støttet seg tungt til arbeidsmarkedsbedrifter og gitt dem stor fortjeneste.

   Slett
  2. Det er sikkert fint for arbeidsgiverne å få gratis arbeidskraft, ikke fullt så fint for dem som må jobbe for mindre enn luselønn.

   På mange måter er også vårt hjemlige NAV en gavepakke til arbeidsgiverne. Jeg har selv valgt å jobbe under uholdbare forhold, fordi det tross alt er bedre enn å være i NAV-systemet.

   Og som du sier, arbeidsmarkedsbedriftene tjener godt på dette. Og jeg så jo da jeg gikk på Reaktorskolen hva slags holdninger som var ute og gikk der. Der var det mye jeg vil kalle nyliberalistisk grums. Det ble snakket varmt om praksisplasser og oppdrag for vikarbyråer, eller bemanningsselskaper som man kalte det der.

   Jeg er ikke veldig glad i den rødgrønne regjerningen, men er redd et regjeringsskifte vil gjøre vondt verre.

   Slett
  3. "Gavepakke" er ordet, ja. A2G-konsernet hadde i 2010 en omsetning på 198,5 millioner kroner, og jeg kjenner til noen av de ansatte der. De er virkelig ufine.

   Før noen kritiserer hva det koster å ha folk gående på trygd, får en stenge ned arbeidsmarkedsbedriftene. Dette er de virkelige snylterne, som tjener inn fete bonuser på dem de ser ned på: Folk som har vært uheldige nok til å bli syke mens de var arbeidsledige, eller er blitt langtidsledige. I A2G blir du møtt med reinspikka forakt fra dag 1, det har jeg opplevd selv.

   Jeg tror ikke Stoltenberg er så fremmed for tanken om en "fase 3" i Norge heller. Arbeidsmarkedsbedriftene har fått holde på under hans regime, og selv om Nav-reformen ble en katastrofe, har det aldri kommet et pip til protest fra selve statsministeren. Han som sitter ved roret, og er ment å bruke det, har ligget lavt.

   Null tillit fra meg til en statsminister som bulker andres bil og deretter stikker av. Lov og rett er Stoltenberg flink til å snakke om, men den skal ikke gjelde for ham.

   Trist at vi må ta til takke med en slik type som statsminister i mangel av noe bedre alternativ. Jeg skulle gjerne hatt Hanna Kvanmo her til å si noen ord om dagens politikere!

   http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/--Fravarende_-feig-og-pinglete-5588896.html

   Slett
 7. Det er lenge siden siste bloggpost. Har du gått inn i en ettervalgresultatsdepresjon?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg kan ikke si at jeg jubler over valgresultatet, men det er ikke det som er grunn til at det har vært stille på bloggen i det siste. Men jeg skal se om det ikke kan bli en post i nærmeste framtid.

   Slett
  2. Det hadde vært hyggelig!

   Slett

Bloggen er åpen for anonyme kommentarer, men jeg ser helst at du kommenterer med et navn, det behøver ikke være ditt eget. Da velger du navn/nettadresse, det er ikke nødvendig med nettadresse. Dersom flere anonyme kommenterer under samme bloggpost kan det bli ganske kaotisk og vanskelig å skjønne hvem som er hvem.

Kommentarer som inneholder skjellsord og usakligheter vil heretter bli slettet.