søndag 8. januar 2017

Bloggen fyller åtte år!

I dag er det åtte år siden jeg skrev min første bloggpost, i årene som har gått har jeg markert bursdagen her på bloggen hvert år. Eller nesten hvert år, jeg ser at jeg ikke gjorde det for to år siden. Som følge av brexit og Trump har det faktisk vært skrevet en del om temaer tilsvarende mye av det jeg har tatt opp her på bloggen. Det har ført til at man har vært nødt til å innse at det er noen som har fått det verre, blant annet på grunn av globaliseringen. Om det vil føre til noe særlig bedring i forholdene er en helt annen sak, jeg tror ikke det. I året som akkurat har begynt er det valg her i landet. Jeg håper vi får et regjeringsskifte, da den nåværende regjeringen er ille. Men vi kan antagelig ikke håpe på mer enn at forskjellene vil øke i et noe saktere tempo enn de gjør med den blåblå regjeringen. Jeg er med andre ord ikke særlig optimistisk.

I de åtte årene jeg har blogget har vi hatt vel tre år med de blåblå og de foregående årene var med de rødgrønne. Om det er lett å få øye på blåfargen til de to ganger blå, var det ikke alltid så lett å få øye på det røde og det grønne i den forrige regjeringen. Også i deres regjeringstid ble det merkbart tøffere og kaldere for oss som befinner oss langt nede på rangstigen i samfunnet. Det har jeg skrevet såpass mye om at jeg skal ikke si noe mer om det her, da jeg har gjentatt meg selv mange nok ganger her på bloggen.

Men nok om mine pessimistiske betraktninger, i dag feires det bloggbursdag og da er det bloggen det skal handle om. Nå er jo ikke denne bloggen kjempepopulær, så hva skal man gjøre for at den skal bli mer lest? Jeg har vært innom Blogglisten og der er det mange blogger som har svært mange lesere. Det kan se ut som at det man skal være nå er frue, her så jeg både Komikerfrue, Pilotfrue, Supporterfrue, Treningsfrue og Bollefrua. Med tanke på alle mine turer til Irland kunne jeg kanskje kalt bloggen for Guinnessfrue, og blogget om det meste som skjedde på de turene, tatt bilder av absolutt alt som skulle inntas av så vel flytende som fast føde. Etter hva jeg har sett av disse populære bloggene, så skal det ikke bare være ett bilde av det som skal spises eller drikkes, men minst fire. Siden jeg ikke er alene på puber og spisesteder borti der og ville føle meg rimelig dum mens jeg fotograferte alt dette i full offentlighet, tror jeg det får være med tanken. I stedet kan jeg dele en video som jeg tuklet sammen av opptak på noen puber i løpet av fjorårets tur til Irland. Siden jeg ikke gadd å drasse rundt på et skikkelig kamera på kveldstid er opptakene gjort med mobilen, så det er ikke aller beste kvalitet, men kanskje hakket morsommere enn bilder av mat og drikke.
Så får vi se hvordan det går med denne bloggen, det blir neppe åtte nye år, hvor lenge den kommer til å leve er uvisst.  Men jeg skal i hvert fall prøve å holde liv i den en stund til. 


6 kommentarer:

 1. Nå har jeg ikke blogget noe særlig selv, så du får ta disse betraktningene med en klype salt, men altså:
  - Muligens bruker du feil bloggplattform. Jeg ser massevis av blogger på blogg.no. Fryktelig mye intetsigende pjatt, men noen interessante blogger innimellom. Går jeg inn på blogg.no, så får jeg øyeblikkelig presentert en liste så lang som armen min med toppblogger, en betydelig kortere liste med betalte plasseringer ("bloggshout" som de kaller det), og en samling av de siste 15-20 innleggene som er skrevet under dette igjen. Den listen kan utvides med en "vis flere"-knapp. Jeg kan filtrere på kjønn og aldersgrupper og dermed filtrere vekk mye av visvaset. Og blogg.no er et underbruk av Nettavisen, som promoterer bestemte blogginnlegg og bloggere, noe som i neste omgang gjør leserne oppmerksom på hele bloggplattformen.

  Til sammenligning: Går jeg inn på blogspot.com der bl.a. du holder til, så får jeg først redirect til blogger.com, og deretter får jeg opp en krampaktig animasjon som oppfordrer meg til å starte min egen blogg. Ikke noe annet. Ingen måte å søke etter andre bloggere på. Ingen liste over nyeste innlegg. Jeg føler meg rett og slett helt alene inne på et taper-nettsted, totalt uprofesjonelt, og en plattform jeg ville kikket på i ca. 30 sekunder før jeg forkastet den dersom jeg var ute etter en plattform å blogge på.

  Jeg kom i sin tid inn på bloggen din helt tilfeldig gjennom et google-søk. I mitt tilfelle var det altså kun bloggposten din som gjorde at jeg kom dit – du fikk ikke en tøddel hjelp av blogspot.com.

  Hvis du undersøker Blogglisten litt nærmere, så vil du se at et flertall av bloggene bruker blogg.no som plattform. Av de som ikke bruker blogg.no så har (i skrivende stund) nesten alle de andre opp til og med nr. 145 sitt eget domene. På 146. plass kommer førstemann som bruker blogspot.no.

  - Gjør en liten markedsundersøkelse, der du går inn på forskjellige noenlunde populære blogger – se hva de skriver om, hvordan de skriver, og hva slags klientell som frekventerer kommentarfeltene deres. Hvem vil du ha som målgruppe? Hvordan spisse innleggene mot dem? Du kan lære mye av hva andre gjør.

  - Men det kanskje viktigste, og vanskeligste, er dette: Du får aldri en stor leserskare med ett innlegg i måneden, eller annenhver måned. De "beste" rosabloggerne opprettholder populariteten ved å skrive MINST ett innlegg om dagen, gjerne flere. Skal man ha innhold og ikke bare vas, så kan man naturligvis ikke legge seg på en slik maskingeværtakt, men ett eller helst to innlegg i uken må nok til, iallfall til å begynne med. Skal du få en godt besøkt blogg så nytter det ikke å være halvhjertet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå skal det vel sies at jeg egentlig ikke så har store ambisjoner om å gjøre denne bloggen populær. Men jeg hadde nok hatt noen flere lesere dersom det hadde vært kortere tid mellom innleggene. I 2014 hadde jeg bare fire bloggposter, jeg tror mistet en del lesere da. Hvis bloggen skal få flere lesere er nok første bud hyppigere innlegg.

   Det er store endringer i bloggverdenen siden jeg begynte for åtte år siden. Disse bildebloggene, med haugevis av bilder av bloggeren selv og mat, interiør, unger osv. var det færre av den gangen. Det var blogger som skrev om slikt, men det var mer tekst og mindre bilder. Det blir ikke så vanskelig å produsere flere innlegg per dag når mesteparten består av bilder av det bloggeren har spist og drukket i det siste.

   Slett
 2. Gratulerer med bloggens åtte år, og takk for nydelig bilde av en vei i det grønne… er den irsk eller norsk? Begge land har jo frodig natur.

  Arbeiderpartiet lever på ingen måte opp til navnet sitt lenger. Nylig lanserte de sin løsning på bolignøden: Forhøyet boligskatt!

  Når problemet er for få boliger, er løsningen helt opplagt å bygge flere.

  Hvordan noen kan mene at høyere skatt på den som har bolig, skal skaffe bolig til den som ikke har, er en gåte.

  Tvert om vil forhøyet boligskatt bare gjøre det ENDA dyrere å bo – og dermed ENDA vanskeligere for folk å skaffe seg tak over hodet.

  Og dette kommer fra folk som mener de er skikket til å ta over styre og stell. Fri og bevare oss!

  Globalisering og frihandel har fått like negative resultater som man forutså da de ble initiert. Og det skal Trump ha, han ønsker ingen av delene.

  Vi kan altså senke skuldrene når det gjelder TTP, frihandelsavtalen som ville kostet oss dyrt. Det blir ingenting av under Trump.

  Hillary Clinton ville prøvd å få TTP igjennom i kongressen. Da blir det bare dumt å fremstille henne som en person med omtanke for vanlige amerikanere.

  https://www.information.dk/udland/2016/07/trumps-kritik-frihandel-bringer-clinton-paa-glatis

  SvarSlett
  Svar
  1. Veien i det grønne er fra Irland, County Meath, nydelig område.

   Problemet med politikken, slik jeg ser det, er at selv om noen er bedre enn andre, så betyr ikke det at de er særlig bra. Jeg håper på et regjeringsskifte til høsten, men om så skulle skje har jeg ikke særlig store forventninger.

   Når det gjelder Trump har jeg absolutt ikke store forventninger, for å si det forsiktig. Derimot hadde jeg sans for Bernie Sanders, i likhet med Trump var han en protestkandidat, men på en langt mer positiv måte etter min mening. Det var de som mente han hadde hatt større sjanse til å slå Trump enn det Hillary hadde, fordi hun representerte nettopp den eliten folket var lei. At Trump i høyeste grad tilhører den økonomiske eliten er annen sak.

   Slett
 3. Laila,
  Gratulerer med bursdagen til bloggen! Jeg synes du har hatt mange interessante vinklinger på ting og håper at du fortsetter så lenge som mulig. Ser at det har kommet nye innlegg og jeg tror jeg har noen kommentarer å komme med "when time permits". Men nå må jeg tilbake til arbeidsoppgaver..

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, fint å få hyggelige tilbakemeldinger. Det inspirerer til å holde bloggen gående en stund til.

   Slett

Bloggen er åpen for anonyme kommentarer, men jeg ser helst at du kommenterer med et navn, det behøver ikke være ditt eget. Da velger du navn/nettadresse, det er ikke nødvendig med nettadresse. Dersom flere anonyme kommenterer under samme bloggpost kan det bli ganske kaotisk og vanskelig å skjønne hvem som er hvem.

Kommentarer som inneholder skjellsord og usakligheter vil heretter bli slettet.