torsdag 19. januar 2017

Året som gikk, måned for måned

En aldri så liten bildekavalkade over året som gikk. Jeg har ikke tenkt å gjøre bloggen til en bildeblogg, men siden jeg har en tendens til å dra med meg kameraet overalt og ta bilder av det meste som dukker opp, må jeg ha noen steder å plassere dem. Her er det bilder fra det foregående året, måned for måned.


I januar var det faktisk noen dager med god, gammeldags vinter. Det var artig å ta noen ordentlige vinterbilder, det er ikke så ofte det er anledning til det lenger. 


Februar, tatt på Bygdøy. 


Mars, syttende mars feires St.Patrick's day i Irland, og nærmeste lørdag markeres dagen i Oslo. April, bilde tatt ved Nitelva i nærheten av LillestrømMai måned fortjener to bilder. Oslo har sine fine steder, selv om man kanskje må lete litt for å finne dem. Nederste bildet er igjen fra Bygdøy, fint sted å gå tur når man ikke har særlig ambisjoner om å bli sprek, ikke får man gått særlig langt og ingen oppoverbakker. I juni dro jeg til Dublin, som så mange ganger før. Øverste bilde er tatt et eller annet sted i Wicklow Mountains. Det nederste er fra Dublin Zoo, der en nå kan oppleve at en orangutang passerer høyt over hodet på en. De har utvidet innhegningen deres med et område på andre siden av veien, og dersom beboerne skal fra det ene området til det andre foregår det som vist på bildet.
 


Juli, øverste bildet fra en vandring i bygater, det nederste fra vandring i mer landlige områder.


I august ser det ut til at jeg har ligget relativt på latsiden når det gjelder fotografering. Men noen bilder hadde jeg tatt og dette var av de bedre.I september derimot ble det tatt haugevis av bilder. Da dro jeg til Skottland igjen, og der var det fint denne gangen og. Øverste bildet fra Edinburgh, nederste fra et eller annet sted vi stoppet under en dagstur jeg var med på.


Oktober, her har jeg ikke annet å si enn at det var høst og tydeligvis også kveld da dette bildet ble tatt.


November, her var det faktisk litt snø. Overraskende nok, for det kan jeg ikke huske.


Da har vi kommet fram til desember og det siste bildet fra året som gikk. Det var ikke særlig mye til år, men det spørs om 2017 blir særlig mye bedre. 

4 kommentarer:

 1. Du er flink til å fotografere. Landskapsbilder gjør seg best med noe i forgrunnen, som du har på flere av bildene. Innramming - som du også har på flere av bildene - er heller ikke dumt. Merker meg spesielt nr. 2 ovenfra. På bilde nr. 7 ovenfra tror jeg du kunne ha stått deg på å gå nærmere steinsøylen og/eller det merkelige gårdsredskapet nederst, og evt. zoomet litt ut for å få tilbake det sammme utsnittet av bygningene i bakgrunnen.

  Men men, som de sier - de som kan, gjør. De som ikke kan, blir kritikere :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bilde nr 7 ovenfra er tatt under en såkalt Rural Pub Tour, da vi ble fraktet med buss fra pub til pub i Dublin Mountains og Wicklow Mountains. Noe som vil si at jeg hadde vært innom flere puber før dette bildet ble tatt, det kan kanskje forklare den noe tvilsomme kvaliteten.

   Slett
 2. Takk for nydelige bilder, rene kalenderen!

  Ble i godt humør, jeg.

  SvarSlett

Bloggen er åpen for anonyme kommentarer, men jeg ser helst at du kommenterer med et navn, det behøver ikke være ditt eget. Da velger du navn/nettadresse, det er ikke nødvendig med nettadresse. Dersom flere anonyme kommenterer under samme bloggpost kan det bli ganske kaotisk og vanskelig å skjønne hvem som er hvem.

Kommentarer som inneholder skjellsord og usakligheter vil heretter bli slettet.