lørdag 21. november 2015

Høstbilder

Jeg tror jeg får starte med å si at det er lenge siden sist jeg har blogget. Husker jeg rett er det ikke første gang jeg har begynt en ny post med å si akkurat det. Det har vært lite skriving, det er ikke alltid konsentrasjonsevnen er på topp. Det har vært mye å tenke på de siste årene og det har liksom ikke vært særlig artige greier, for å si det sånn.

Noe jeg derimot har gjort en del i det siste er å ta bilder. Jeg kjøpte et systemkamera sist vinter og det har blitt mye brukt. Jeg er ikke særlig god til å ta bilder, men takket være Photoshop kan jeg rette opp de verste feilene. Moro er det og høsten er etter min mening den beste tiden for fotografering. Så inntil jeg får samlet tankene og forhåpentligvis greier å skrive noe mer eller mindre meningsfullt, her er noen høstbilder.   
 
 


8 kommentarer:

 1. Flotte bilder Laila! Jeg har aldri tenkt over hvorvidt høsten, eller noen av de andre årstidene, er den beste tiden for fotografering. Imidlertid har jeg alltid hatt en spesiell forkjærlighet for høsten som få synes å dele.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vet om flere som synes høsten er en fin årstid. Og når det gjelder fotografering er det helt klart den tiden jeg synes er best. Ellers kan jo våren være en fin tid og jeg tok mange bilder sist vår, måtte jo teste ut det nye kameraet. Men de bildene er ikke like fine som bildene jeg har tatt i høst. Kan jo være at det er jeg som er en dårlig vårfotograf.

   Slett
 2. Dette var da slett ikke det verste jeg har sett. Spesielt det første og det siste synes jeg var bra. Hva slags objektiv(er) har du? Det siste der ser ut til å være tatt med noe inn i granskauen kort brennvidde?

  SvarSlett
  Svar
  1. Foreløpig har jeg bare objektivet som fulgte med kameraet da jeg kjøpte det. Kameraet er Sony a6000 og det medfølgende objektivets fulle navn er 16–50 mm F3.5–5.6 OSS.
   Jeg har ikke mye peiling på fotografering, har funnet en god brukermanual til kameraet på nettet, men jeg har ikke brukt så mye tid på lese meg opp. Skal prøve å gjøre det etter hvert. Så jeg bruker stort sett innstillingene intelligent auto og fremragende auto. Tror det siste bildet er tatt med fremragende auto. Uansett er det tatt med en innstilling, som dersom den lever opp til navnet, er bedre enn fotografen.

   Slett
  2. OK, det kameraet har APS-C-sensor, samme som mange av Canons speilreflekser. 16 mm (hvis du har zoomet helt ut på det siste bildet) tilsvarer 25.6 mm fullformat... ikke SÅ voldsom vidvinkel da. Skyene gir en ganske dramatisk effekt som er lettere å få til med kortere brennvidder. Så her har du enten vært flink eller hatt flaks eller begge deler.

   Slett
  3. Det skyldes nok først og fremst flaks. Jeg tar mange bilder når jeg først er i gang, det øker sjansen for at flaksen skal slå til og i hvert fall ett blir bra.

   Slett
 3. Fredfulle bilder fra et fredfullt landskap! Er imponert, vinterhalvåret er ikke beste tiden å ta godværsbilder i, siden solen står så lavt...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes det er spennende å fotografere når solen står så lavt. Resultatet blir ikke alltid bra, men når det blir det kan det bli fine effekter.

   Slett

Bloggen er åpen for anonyme kommentarer, men jeg ser helst at du kommenterer med et navn, det behøver ikke være ditt eget. Da velger du navn/nettadresse, det er ikke nødvendig med nettadresse. Dersom flere anonyme kommenterer under samme bloggpost kan det bli ganske kaotisk og vanskelig å skjønne hvem som er hvem.

Kommentarer som inneholder skjellsord og usakligheter vil heretter bli slettet.