fredag 22. mars 2013

Hvordan bli rik

Jeg har inntrykk av at flere av leserne av denne bloggen, i likhet med meg selv, ikke akkurat vasser i penger. Det kan det bli en slutt på, nå kan vi alle bli rike og det på en svært lettvint måte. Som jeg har nevnt før, har jeg flere ganger kikket innom nettsiden til bokklubben Energica. Her finner man bøker som beskriver enkle metoder for å fjerne alt som er trist og leit, så hvorfor i huleste er jeg ikke medlem?

En bok jeg leste om for en tid siden heter Din indre kraft. Forfatteren heter Anne Jones, og dette er tydeligvis ei dame som har en kur mot det meste. Man kan blant annet lese:
Forvent overflod
Opplever du at mye ikke går i din favør? Føler du at du mangler noe? Hvis dette er hovedtemaer som surrer og går i hodet, mister vi kraft, sier Anne. Fattigdomstankegangen, som hun kaller det, setter oss i en svak og sårbar stilling. Hvis vi føler at vi mangler trygghet og støtte, er det fort gjort å synke ned i desperasjonen og føle seg både fattig og hjelpeløs, det helt motsatte av den tilfredsstillelsen og den gleden det gir å føle at man har alt man ønsker og trenger. Forventningene kan variere – det den ene betrakter som en nødvendighet, kan være den rene luksus for den andre. Poenget er å få klarhet i sine egne forventninger til det man ønsker.

Gjennom sitt arbeid og ut fra personlige erfaringer har hun oppdaget en interessant dynamikk som oppstår i forbindelse med penger. Hun mener at penger er en form for energi og at det forholdet vi har til dem derfor blir påvirket av våre tanker og holdninger. Hvis du er redd for penger, vil de unnvike deg. Hvis du har respekt for penger vil du oppleve at det er lettere å skaffe dem. Hvis du føler at du ikke klarer deg på egen hånd i livet, vil du oppleve at du også får problemer med å klare deg økonomisk.

Selvaktelse, selvtillit, selvrespekt og det å åpne seg for å bli likt og respektert, er bare forskjellige sider av det forholdet vi har til oss selv, sier Anne, og alle disse sidene vil påvirke det forholdet vi har til penger. Faktisk påvirker de alle former for rikdom, som gode personlige forhold, lykke og helse. Bare det å betrakte seg selv i et mer positivt lys, vil gjøre det enklere å tiltrekke seg rikdom, mener hun. Blant annet kan hun fortelle at hver gang hun gir til et veldedig formål eller gir penger for å hjelpe noen, kommer det straks penger tilbake til henne fra en annen og ofte uventet kilde. Trenger hun midler til et prosjekt, visualiserer hun at de pengene hun trenger, kommer inn. Hun påstår at det fungerer. Forsøk selv!

En kort meditasjon for å tiltrekke velstand og overflod
• Lukk øynene, slapp av og senk skuldrene.
• Se deg selv omgitt av hvitt lys. Vit at du er beskyttet og trygg.
• Si: ”Jeg er åpen for å motta overflod og velstand.” Se for deg at det åpner seg dører, og at det regner gullmynter over deg.
• Takk for at universet alltid vil støtte deg. Se at hjertesenteret ditt åpner seg så du kan sende kjærlighet og støtte til alle som trenger det nå.
• Visualiser at overfloden strømmer som gullmynter mot dem du vet er i nød.
• Føl på balansen i livet mens du mottar og gir. Du og universet er i fullstendig harmoni. 
 Så er det bare å vente ...

Boka koster kr 299, det synes jeg er særdeles billig med tanke på hva man får igjen. Dessuten behøver man vel knapt å kjøpe boka, siden oppskriften på hvordan man tiltrekker seg velstand og overflod står å lese i anmeldelsen. Selv har jeg i hvert fall tenkt å prøve oppskriften, denne helgen skal jeg tilbringe med å sitte og se for meg gullmynter som regner over meg. Hvem vet, kanskje jeg allerede er søkkrik innen mandag? Når pengene strømmer på, er det sikkert lurt å huske å takke universet, sånn at det ikke blir irritert og tar tilbake pengene.

Men, som jeg tror jeg har vært inne på før, hvem skal gjøre drittjobbene hvis alle bare kan tenke seg til rikdom? For hvis det skal være morsomt å være rik, så vil man jo spise på fine restauranter, reise og bo på flotte hoteller osv. Da er en avhengig av at det er noen som varter en opp og hvem gidder å gjøre det når det er mulig å tenke seg rik? Det synes jeg er en interessant problemstilling som jeg ikke tror noen av bøkene til Energica har noe svar på.

6 kommentarer:

 1. Herlig. Den boken høres ut som en versjon av "The Secret", som var så populær for et par år siden. Jeg vil anbefalle podcasten Skeptoid sin episode om The Secret og den type ønsketenking: http://skeptoid.com/episodes/4096

  SvarSlett
  Svar
  1. Interessant lesning om The Secret, har jo hørt om boka, men ikke lest den og det har jeg heller ikke tenkt å gjøre.

   Etter det jeg har sett av siden til Energica er de fleste av bøkene deres variasjoner over samme tema, ved tankens kraft, samt litt hjelp fra universet, kan alle bli rike, friske og lykkelige.

   Slett
  2. Hvordan går det Laila? Sett noe til pengene ennå?
   Verden vil bedras heter det jo - noe dette er et utmerket eksempel på. Det verste er jo at det er mange som tror på dette.

   Slett
  3. Jeg har ikke sett noe til pengene så langt, kanskje det er fordi jeg glemte å gi universet kontonummeret mitt?

   At folk kan tro på slikt som dette synes jeg er ytterst merkelig, men det er det jo tydelig at mange gjør.

   Slett
  4. Anne Jones skriver egentlig at magi virker. I så fall skulle jo alle som har kjøpt lodd, vinne. Og hvem tror vel det? Det er jo ikke ønsket om å vinne det skorter på når man tipper eller kjøper et lodd...

   Slett
  5. Godt poeng! Det skorter så visst ikke på ønsket om å vinne og optimismen er til stede, har mange ganger hørt folk si at på lørdag blir jeg rik. Men det ble de ikke...

   Slett

Bloggen er åpen for anonyme kommentarer, men jeg ser helst at du kommenterer med et navn, det behøver ikke være ditt eget. Da velger du navn/nettadresse, det er ikke nødvendig med nettadresse. Dersom flere anonyme kommenterer under samme bloggpost kan det bli ganske kaotisk og vanskelig å skjønne hvem som er hvem.

Kommentarer som inneholder skjellsord og usakligheter vil heretter bli slettet.