lørdag 3. oktober 2015

Noen tabloide overskrifter

På en sen fredagskveld kom jeg tilfeldigvis til å ta et bildesøk i Google på forsider på Dagbladet og VG. Jeg skrev ned en del av overskriftene som dukket opp og resultatet er som følger:

Lavkarbo øker faren for hjertetrøbbel. Berserk på pub. Gikk til sengs med Røkke. Farlige slankemidler. Halve Norge vil ned i vekt. Så lenge holder egentlig maten. Hjertealarm etter lavkarbobølgen. Lavkarbo gjør deg friskere. «Sunt» sukker gjør deg feit. Så farlig er «sunt» sukker. Superslankernes beste råd. Slik får du drømmejobben. Finn din lavkarbodiett. Naken og naturlig. Skjønnhet som koster. Du kan bli syk av spraysåpe. Kvinner må ta mer sex-ansvar. Så lett er det å stjele en sykkel. Slik avslører du det farlige tause sinnet. Vil være sexy for å provosere. Blodtrykkalarm. Vil begraves i egen hage. Bli kvitt det farlige magefettet. Superkur mot magefettet. Slår alarm om kosttilskudd. Nå gjør du syden-kupp. Flått ødela livene deres. 14 år i flått-helvete. Derfor kaster de klærne. Slik får du bilen billigst. Slik blir du lurt. Slik får du superpensjon. Så lett lever du sunnere. Ekspertene varsler om skrekksommer. Gled deg til juli. Maten som øker alzheimerfaren. Bli kvitt julekiloene. Nå er flåtten ekstremt farlig. Grillmaten som smaker best. Søvnproblemer som skader hjertet. Her er grepene som gir deg makslønn. Slik takler du å miste jobben. Fødte gutt i do. Syke av dødelig bakterie. Smittet av sexdukke. Den farlige flåtten har våknet. 1 av 3 vil få kreft. En av tre krangler på jobben. 1 av 3 har ryggplager. Sjekk om du spiser riktig. Advarer mot dødsflått. Derfor vil norske kvinner ha vin før sex. Slår alarm om pille mot migrene. Advarer mot lavkarbohelvete. Tacoen som er farlig for deg. Maten som hindrer slag. Lenket til sengen etter flåttbitt. Kler av seg for å vise ekte kvinnekropp. Googlet seg fram til grilldrap. Slik blir du kvitt kronisk hodepine. Ikke kontakt de døde. Kjendismilliardær amok på utested. Statens kostråd gjør folk syke. Du kan bli syk av vanlig medisin. Slik får du perfekt sommerkropp. Her er den perfekte sommertreninga. Veggedyralarm. Raser mot årets «farmen». Spis deg sommerslank. Ikke vær superforeldre. Sjekk din medisin.
Min favoritt, eller hva man skal kalle det, når det gjelder tabloide overskrifter er fremdeles Kristen buktaler planla pedofilt kannibaldrap. Den minner jo mye om Tramteatrets gamle Naken greve jager neger med øks, men her kan man vel nesten si at virkeligheten overgår satiren.

8 kommentarer:

 1. Fantastisk liste, jeg bare lo og lo.
  Dette er det altså vi er opptatt av? Utrolig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg syntes det ble ganske komisk da jeg skrev dem ned. Siden de ikke kan sies å gi særlig mye kunnskap, er det jo greit man i hvert fall kan le av dem. Så kan brukes til noe...

   Slett
 2. Noe som visstnok skal ha stått smurt utover førstesiden på en amerikansk tabloiavis for mange år siden - ledsaget av et passelig intimt bilde - var "NN nyter nå privatlivets fred". Joda, pressen vet å få det til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er godt vi har noen som kan opplyse oss om det som er viktig...

   Slett
  2. Så sant så sant. Men hovedpoenget var vel at det meste av den omtalte "privatlivets fred" gikk fløyten i det øyeblikk avisen kom på gaten.

   Slett
  3. Joda, jeg ser den :)

   Slett
 3. "Ekspertene varsler om skrekksommer. Gled deg til juli." :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Og lavkarbo øker faren for hjertetrøbbel og gjør deg sunnere.

   Slett

Bloggen er åpen for anonyme kommentarer, men jeg ser helst at du kommenterer med et navn, det behøver ikke være ditt eget. Da velger du navn/nettadresse, det er ikke nødvendig med nettadresse. Dersom flere anonyme kommenterer under samme bloggpost kan det bli ganske kaotisk og vanskelig å skjønne hvem som er hvem.

Kommentarer som inneholder skjellsord og usakligheter vil heretter bli slettet.