søndag 19. juli 2009

Hvordan sikre seg mot voldtekt

Jeg blir til tider skremt når jeg ser hva som rører seg der ute i folkedypet. Internett renner formelig over av hatefulle innlegg. Blant grupper det er populært å hate er ”sosialistene”, til denne gruppen hører samtlige regjeringspartier og alle som stemmer/har stemt på noen av disse partiene. ”Eliten”, som etter hva jeg har fått med meg består av alle som ikke stemmer Fremskrittspartiet. Og selvfølgelig muslimene, som kanskje er den gruppen det er aller mest populært å hate. Etter å ha lest en del av disse innleggene ser jeg at ett av argumentene som går igjen mot muslimene er kvinnesynet deres. Tusenvis av norske jenter blir voldtatt av muslimer, leste jeg her om dagen, og det lot til at man hadde voldsom sympati for alle disse jentene. Da kan man vel i det minste trekke den slutning at norske menn har kommet et stykke på vei når det gjelder synet på likestilling og kvinners rett til å ferdes fritt. Selv disse sinte menn med sine like sinte meninger, forsvarer oss norske kvinner mot trusselen fra utenlandske menn som ikke respekterer oss som likeverdige skapninger. For norske menn synes det er flott med selvstendige kvinner som gjør som de selv vil, de mener at det er en selvfølge at jenter skal kunne gå på byen, ta seg noen glass og gå trygt hjem alene. Det er i hvert fall det man umiddelbart må tro når man leser disse innleggene.

At dette var en i overkant optimistisk konklusjon forsto jeg da jeg kom over en debatt om voldtekt, da hadde plutselig pipa fått en annen lyd. Kan det være fordi det her også gjaldt voldtekter begått av norske menn? Det lot nemlig til at disse staute norske menn mener at kvinner som blir voldtatt av nordmenn har seg selv å takke. Da skyldes det at ofrene legger opp til det selv, enten på grunn av klesdrakt, oppførsel, eller begge deler. Eksempler på adferd som gir inntrykk av at man ønsker å bli voldtatt kan være at man tar seg en drink i en pub, viser litt bar hud, at man prater med fremmede menn, kanskje til og med ler.
Jeg har tenkt litt over dette og kommet fram til hvordan vi skal te oss og kle oss for å unngå voldtektsfremmende oppførsel.

Forslag til klesdrakt som beskytter mot voldtekt:
Tweeddrakt, selvfølgelig med skjørt godt ned på leggene, verken jakke eller skjørt må være ettersittende. Bluse med usmakelig mønster, gjerne prikker, må sitte godt opp i halsen, helst med sløyfe som knytes så stramt at du nesten blir kvalt. Brune, tjukke strømper, bør helst ligge i folder rundt anklene. Klumpete sko med snøring og lave hæler. Pass på at frisyren ikke på noen måte signaliserer løsaktighet, gode forslag her er en ufiks hårtopp, hårbøyle eller sideskill med spenne på ene siden.
Bruk en veske som matcher antrekket, går du og vifter med en fjong liten veske f eks i rød lakk, kan det fort sende ut feil signaler. Bruk heller en stor veske i rutete stoff, helst i triste farger som brunt og beige. Det sikreste er nok dog trillebag.
Unngå all bruk av sminke og neglelakk. Hvis du absolutt må bruke smykker hold deg til små perler i ørene og gullkors rundt halsen, da dette neppe virker særlig opphissende på menn.

Forslag til oppførsel som beskytter mot voldtekt:
Gå ikke ut etter mørkets frembrudd. Gå aldri på barer eller tilsvarende steder uten at du har med mannlig anstand. Skal du drikke alkohol, gjør det når du er hjemme alene, aldri når du er sammen med andre. Legg deg til en lutende holdning og nedslått blikk, øv hjemme foran speilet før du går ut. Dersom du har lyst til å gå ut og hygge deg, gå på en kafé der det ikke serveres alkohol, gjerne i et kjøpesenter. Ta med deg noe du kan lese på, det gjør det lettere å unngå øyekontakt med fremmede menn, noe som er viktig da dette kan virke utfordrende. Her bør du velge et ukeblad med høy husmorfaktor, f eks Hjemmet, eller enda bedre den kristne avisen Vårt Land. Kjøp en kopp vanlig kaffe, ikke caffe latte, cappuccino eller noe annet som kan oppfattes som fancy og moderne, det kan gi inntrykk av at du er frisinnet. Tenk på det samme dersom du kjøper mat, rundstykke med brunost, horn med ost og skinke eller vaffel med syltetøy er trygge valg.
Dersom en fremmed mann skulle snakke til deg, prøv å unngå å svare. Dersom en situasjon skulle oppstå der du er nødt til å snakke med fremmede menn, studer skotuppene dine når du snakker, ikke smil, det kan virke inviterende.

Synes du dette blir mye å tenke på, overvei innkjøp av burka.

Lykke til!

2 kommentarer:

  1. En fjong liten veske i rød lakk er helt grei den, bare du får plass til en murstein oppi! Et svingslag med lakkvesken, etterfulgt av et kne rett i pappskallen, og du er rimelig trygg nesten hvor det skal være! :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Høres ut som et godt forslag. ;-)

      Slett

Bloggen er åpen for anonyme kommentarer, men jeg ser helst at du kommenterer med et navn, det behøver ikke være ditt eget. Da velger du navn/nettadresse, det er ikke nødvendig med nettadresse. Dersom flere anonyme kommenterer under samme bloggpost kan det bli ganske kaotisk og vanskelig å skjønne hvem som er hvem.

Kommentarer som inneholder skjellsord og usakligheter vil heretter bli slettet.