onsdag 9. januar 2013

Det er forskjell på folk

Jeg har i en og annen tidligere bloggpost nevnt kjente personer som står fram med problemer de har vært gjennom, det har gjerne vært snakk om psykiske lidelser. Disse lidelsene ser ut til å gå rimelig fort over og da står kjendisen fram i beste sendetid på tv og snakker om det. Det hender det blir bøker av det også. Da vanker det gjerne utallige klapp på skulderen og alle synes det er så fint at man kan snakke åpent om slike ting. Ja, det er veldig fint med åpenhet om psykiske lidelser, men gjelder det for alle? Jeg har hatt en lei følelse av at det gjør det ikke. Som nevnt tidligere har jeg fått spørsmål i jobbintervjuer om jeg har eller har hatt psykiske problemer. Riktig svar da er et klart og tydelig nei, ellers tror jeg man kan se langt etter jobben.

I dag fikk jeg en bekreftelse på at det er slik, via Facebook kom jeg over følgende artikkel. Her kan vi lese om 23 år gamle Natalie Eriksen som mistet sommerjobben sin i Fredrikstad kommune etter å ha stått fram på tv og fortalt sin psykiatrihistorie. Videre kan vi lese at Eriksen har vunnet fram med saken sin hos Likestillings- og diskrimineringsombudet, men Fredrikstad kommune anket saken. Saken endte hos Likestillings- og diskrimineringsnemda som slår fast at Fredrikstad kommune har handlet i strid med diskrimineringsloven.
Denne saken bekrefter det enkelte av oss visste fra før, det er forskjell på folk.

6 kommentarer:

 1. Desverre er det fortsatt mange fordommer rundt psykisk helse, og ja, det er forskjell på folk, og nei, det lønner seg å tie, med mindre man ønsker å ta kampen opp, mot fordommer og uvitenhet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er trist at det er sånn. Men jeg må si jeg synes denne jenta er skikkelig tøff.

   Slett
 2. Tragisk. Denne kommunen bør skamme seg lant nedi støvlene. Håper de må betale Natalie en klekkelig erstatning og at de står igjen som tapere og idioter.....blir så forbanna!!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er en stygg sak, jeg trodde ærlig talt ikke en kommune kunne behandle arbeidstakere på en slik måte. Hadde det vært et eller annet dønn useriøst firma hadde jeg skjønt det bedre, selv om det selvfølgelig er like uakseptabelt da.
   Ja, håper hun får en klekkelig erstatning, det fortjener hun virkelig.

   Slett
  2. Enklere skal det nok ikke bli. Det holder at du ikke klarer å ha øyenkontakt under jobbintervju, da får du ikke jobben.

   Men det trenger jo ikke å handle om at jobbsøkeren er upålitelig. Personen kan rett og slett være sjenert!
   Det er jo ikke akkurat noen karakterfeil, heller ikke en psykisk lidelse, men i dagens arbeidsmarked tror jeg nærmest det regnes slik.

   Kan du ikke oppføre deg utvungent sammen med en person du aldri har sett før, og som du vet sitter og bedømmer deg i den helt unaturlige situasjonen som et jobbintervju vitterlig er, da ligger du dårlig an i dagens arbeidsmarked. Det holder å være litt stille av seg, selv om de færreste vil regne det som en feil hos en kollega eller ansatt...

   http://www.dn.no/karriere/article2513634.ece?screenArea=readmore

   Slett
  3. Selv om artikkelen omhandler lederjobber, er det mye av det samme som gjelder for andre jobber, uansett hvor langt ned på rangstigen de måtte være. Særlig det med øyenkontakt har vært nevnt. Jeg har sett at folk som er litt stille av seg eller ikke har verdens største selvtillit, ofte er svært pliktoppfyldende og flinke i jobben sin.

   Slett

Bloggen er åpen for anonyme kommentarer, men jeg ser helst at du kommenterer med et navn, det behøver ikke være ditt eget. Da velger du navn/nettadresse, det er ikke nødvendig med nettadresse. Dersom flere anonyme kommenterer under samme bloggpost kan det bli ganske kaotisk og vanskelig å skjønne hvem som er hvem.