torsdag 27. oktober 2011

Tabloide uvesentligheter

I dag sto jeg nok en gang i kassakø og nok en gang skrek tabloidenes førstesider mot meg. De var neppe verre enn de pleier, det er vel snarere slik som dette de har det med å være.


Et ord fra gamle dager dukket opp i hodet mitt, ordet var folkeopplysning, noe dette neppe kan sies å være. Så hva kan det kalles? Folkeformørkning eller folkefordumming? Folkeinnskrenkning, kanskje? Sex og flatere mage, det er viktig det. For det skjer jo ikke noe særlig av betydning i verden, eller hvordan var det nå egentlig?

Men det skal de ha, tabloidene, at dersom det finnes noen her i landet som ikke har fått med seg hvordan denne helsikes terroristen ser ut, så er det ikke deres skyld.

13 kommentarer:

 1. "Folkeinnskrenkning" var et bra nyord! :-) Jeg nikker enig til det.

  SvarSlett
 2. Et ord det er behov for, spør du meg!;-D

  SvarSlett
 3. Alle beskrivelsene er gode. Et annet uttrykk som dukker opp hos meg er forpjattning.

  SvarSlett
 4. Godt forslag, dette er jo i høyeste grad pjatt.

  SvarSlett
 5. Enig med alle :)
  Det verste er at jeg kjøper disse blekkene selv også - i alle fall av og til.

  SvarSlett
 6. Hehe, vi har alle våre svakheter. Jeg til og snakket med folk som har lest Se og Hør som har vært helt i orden, så det er sikkert ikke så farlig. Jeg har forresten jobbet på kantina på VG, har vært nevnt indirekte her på bloggen, noe mer bør jeg kanskje ikke si om den saken.

  SvarSlett
 7. Jeg mente at jeg har snakket med folk som leser Se og Hør. Bør kanskje ikke kommentere sent på en lørdagskveld, det kan fort bli mye dårlig norsk, og det vil vi vel ikke ha noe av?

  SvarSlett
 8. Nei fysj - det overlater vi til jobbannonsene - eh jeg mente selvsagt jobb annonsene der de søker etter oppe gående barne hage assistenter og denslags...eller heter det den slags?

  SvarSlett
 9. Jeg har sett en og annen blogg med slike stygge feil også. Eksempelvis vår vær og skogs tur.

  SvarSlett
 10. Jeg pleide som liten aa handle for grandtanta mi. Se og Hoer var fast oppfoering paa lista. Og ja, tante var en ordentlig sladrekjerring som holdt oversikt over naboer og familie.

  SvarSlett
 11. Da hadde kanskje ikke tante så mange andre interesser? Har inntrykk av at sladder er en erstatning for noe bedre å fylle livet sitt med. Hvis den teorien er riktig er det jo skremmende at så mange leser Se og Hør.

  SvarSlett
 12. Tror det er mange som har vanvittig tomme, kjedelige og innholdsløse liv dessverre.

  SvarSlett
 13. Ja, det er nok mange som har innholdsløse liv. Jeg er glad jeg liker å lese, og da mener jeg bøker, da har man alltid noe meningsfylt å foreta seg.

  SvarSlett

Bloggen er åpen for anonyme kommentarer, men jeg ser helst at du kommenterer med et navn, det behøver ikke være ditt eget. Da velger du navn/nettadresse, det er ikke nødvendig med nettadresse. Dersom flere anonyme kommenterer under samme bloggpost kan det bli ganske kaotisk og vanskelig å skjønne hvem som er hvem.