torsdag 3. februar 2011

Advarsel livsfare!

Det later til at det er stadig mer som blir farlig, at det er forferdelig mye mat som er farlig er jo en velkjent sak. Men det stopper ikke der, det er faktisk mye som er direkte livsfarlig. Her om dagen var jeg og kjøpte en ny printer. Vel hjemme pakket jeg den opp og skulle gjøre den klar for bruk. I esken lå det diverse papirer som skulle forklare hvordan dette skulle gjøres. Først åpnet jeg et hefte, som skulle leses før man begynte, dette inneholdt kun advarsler. Det første jeg leste var følgende: Det som følger er instruksjoner som, hvis de ignoreres, kan føre til dødsfall eller alvorlig personskade på grunn av feil bruk av ustyret. Ja vel, jeg hadde altså begitt meg ut på noe som var langt farligere enn først antatt. Når ble printere livsfarlige? Da var det nok best å lese videre, dersom dette skulle gå bra. Her var det varseltrekanter og Advarsel! og Forsiktig! over hele linja. En kunne jo bli redd av mindre. Mellom alle varseltrekantene sto det blant annet: Putt aldri hendene eller fingrene inn i maskinen mens den skriver ut. Av det som står videre, etter nok et stort antall varseltrekanter forstår man at det ikke er særlig lurt å ta en slurk blekk i det man setter inn blekkpatronen i skriveren og at det heller ikke er veldig smart å fyre i ovnen med blekkpatroner, da disse ikke skal kastet på åpen ild. Man lærer stadig noe nytt.

Heldigvis gikk det bra, printeren virker og jeg er fremdeles ved noenlunde god helse. Noe som er veldig bra siden jeg snart må vaske klær, og da er det viktig at helsa er i orden. I bruksanvisningen til vaskemaskinen står det blant annet: Dette apparatet er ikke beregnet til å bli brukt av personer (også barn) som har redusert fysisk eller psykisk helse…

Og da kan man vel bare slå fast at farer ligger på lur der man minst venter, og de blir stadig flere.


6 kommentarer:

 1. Haha :-) Så med min reduserte helse skal jeg altså ikke bruke vaskemaskinen?? Det er jo gode nyheter, bare å overlate vasken til mannen da. :-)

  SvarSlett
 2. Hehe, det er jo greit når du har mann. Vi andre må vaske klærne våre selv, uansett hvordan formen er. Skulle jeg føle meg litt redusert en dag, og behovet for klessvask er til stede, så er det kanskje best å ta på seg sykkelhjelmen, sånn for sikkerhets skyld.

  SvarSlett
 3. Å nei så trist ;) Jeg som har angst kan dessverre ikke vaske klær. Haha.

  SvarSlett
 4. Huff, det blir ugreit når alt er så farlig. Jeg er glad så lenge den livsfarlige printeren ikke angriper.

  SvarSlett
 5. Vel vel. En amerikansk bruksanvisning for strykejern advarer mot å stryke klærne når du har dem på... :-)

  http://lawhaha.com/warning-do-not-iron-clothes-while-wearing-them/

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er godt man blir advart. Stryking er ikke min sterkeste side, men har skjønt såpass at jeg ikke skal stryke klærne mens jeg har dem på.

   Minner meg advarsler jeg har sett på plastposer i Irland, der det blant annet sto at man ikke skulle putte hodet inn i posen.

   Slett

Bloggen er åpen for anonyme kommentarer, men jeg ser helst at du kommenterer med et navn, det behøver ikke være ditt eget. Da velger du navn/nettadresse, det er ikke nødvendig med nettadresse. Dersom flere anonyme kommenterer under samme bloggpost kan det bli ganske kaotisk og vanskelig å skjønne hvem som er hvem.