søndag 10. januar 2010

Blasfemi?

På en lørdagsnatt der jeg sitter og surrer foran pc-en og drikker te, kom jeg til å tenke på en av min barndoms helter, den irske komikeren Dave Allen. Siden jeg vokste opp i et kristent miljø husker jeg hvordan enkelte kristne skrek og bar seg over denne fæle fyren som drev med sånn grusom blasfemi. Av det trakk jeg den slutningen at blasfemi, det var noe som var veldig morsomt. Den nye blasfemiloven i Irland synes jeg derimot ikke er morsom, lurer på hva Dave Allen hadde sagt om den, dersom han hadde vært i live i dag.

3 kommentarer:

  1. Dave Allen hadde gjort som irske ateister gjør i disse dager. Blasfemert (heter det det?) mer: http://blasphemy.ie/2010/01/01/atheist-ireland-publishes-25-blasphemous-quotes/

    SvarSlett
  2. Lars, det har du sikkert rett i. Jeg har vært inne på siden til de irske ateistene, har absolutt sans for måten de utfordrer den håpløse blasfemiloven. Jeg har vært mye i Irland og har fulgt med litt i irske aviser opp gjennom årene, har derfor fått med meg en del om overgrep og elendighet i regi av den katolske kirken, det kan virke som det siste de trenger er en streng blasfemilov.

    SvarSlett
  3. Ah, takk for påminnelsen om Dave Allen, som var noe av det friskeste som gikk på TV under oppveksten på 70-tallet. Som åttendels ire (slekta kommer opprinnelig fra Cork) og født inn i den katolske kirke spilte nok den biten en viss rolle også, ja... ;-)

    SvarSlett

Bloggen er åpen for anonyme kommentarer, men jeg ser helst at du kommenterer med et navn, det behøver ikke være ditt eget. Da velger du navn/nettadresse, det er ikke nødvendig med nettadresse. Dersom flere anonyme kommenterer under samme bloggpost kan det bli ganske kaotisk og vanskelig å skjønne hvem som er hvem.